Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 26. 16:58, szombat | Helyi

Csákók és esernyők – így telt az első nap

Csákók és esernyők – így telt az első nap

XX. Kossuth Toborzó

Csütörtökön még szikrázó napsütés, pénteken már szürke felhőkből szitáló eső köszöntötte ünneplőbe öltözött kisvárosunk lakóit, ami újabb kihívások elé állította az előttünk álló két napos programsorozat szervezőit.

A XX. Kossuth Toborzó, ahogy az már lenni szokott a város egyházi és köztemetőiben vette kezdetét, ahol „Cegléd Város Díszpolgára” címmel kitüntetettek és az egykori polgármesterek sírjait koszorúzták meg kora délelőtt.

>>> Kossuth toborzó beszéde - KÉPGALÉRIA


Ezt követően Kossuth 167 évvel ezelőtti „gyújtó hatású” toborzó beszédét hallgathatta végig a szitáló esőtől sem visszariadó közönség annak eredeti helyszínén (Kossuth és a Szabadság tér sarkán) Szabó Antal előadásában.

>>> Posztumusz Díszpolgár - KÉPGALÉRIA


A Toborzó első napján, szeptember 25-én, a Városháza Dísztermében adták át a posztumusz „Díszpolgári Cím” kitüntetést, melyet idén az egykori tanárnak Nagygyőr Árpádnak ítéltek oda. A dísztestületi ülésen a város képviselői továbbá a „Testvérvárosi Kapcsolatokért” kitüntető elismerést adományozták Günther Knoblauchnak, Mühldorf korábbi polgármesterének, Kossuth Ünnepség alapítóit köszöntötték.

>>> Kossuth szobor koszorúzás - KÉPGALÉRIA


Az ünnepségsorozat részeként a város vezetésének képviselői idén is koszorúkat helyeztek el a Szabadság téren levő Kossuth szobor talapzatánál.

>>> Plauen akkoriban, tegnap és ma - KÉPGALÉRIA


„Plauen akkoriban, tegnap és ma” címmel nyílt kiállítás a Ceglédi Galériában, ahol városunk egyik testvérvárosának, Plauennek fejlődése követhető végig a kiállított fotókon.

>>> Bori Garázs Trió ft. Oti koncert - KÉPGALÉRIA


A XX. Kossuth Toborzó első napját változatos és színvonalas esti koncertkínálat zárta a Gypo Circus-al, Bori Garázs Trió ft. Oti-val, Republic élő koncerttel, végül pedig az AB Duóval.

>>> A Toborzó további programjai

fotó: Kisfaludi István, Szokolai Attila

Címkék: Kossuth Toborzó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció