Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Február 08. 20:44, kedd | Helyi

Csak így tovább

Csak így tovább

Az NB I/B élmezőnyében a férfi kézilabdázók

  1. Gyöngyös 13 13 - - 487-314 26
  2. DKC Miskolc 13 10 - 3 396-341 20
  3. Dabas 13 10 - 3 382-337 20
  4. Ceglédi KKSE 13 9 - 4 358-318 18
  5. Békés 13 8 1 4 298-274 17

A fentiek szerint teleltek a csapatok a tabella első harmadában a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. Mint látható, a ceglédiek kilenc győzelmet aratva az élmezőnyben foglalnak helyet.

Az őszi idényt a vezető-edző Kökény István értékelte:

– A fiatalokkal együtt közel húsz fős kerettel – köztük az új fiúkkal, a Békésről visszaigazolt Molnár Istvánnal (makacs sérülése végig kísérte az idényben) a Kecskemétből leigazolt Bíró Balázzsal (tüdőgyulladása miatt hetekig nem számíthattam rá), valamint a beálló Benedek Tiborral vágtunk neki a bajnokságnak. A Törökszentmiklós ellen kezdünk, akik ellen nagy figyelemmel készültünk. Régi riválisokról van szó, akik ugyancsak kiemelten kezelték az összecsapást. Hatalmas küzdelemben sikerült itthon tartanunk a bajnoki pontokat, ami jó muníciót adott a folytatásra. Idegenben három győzelmet is arattunk, ami korábban igazán nem volt ránk jellemző, Sőt, ha belegondolok, hogy Dabason, Hajdúböszörményben és Csömörön is csak egy-két gól döntött a hazaiak javára…. A csömöri vereséget sajnálom igazán, melyen a rengeteg technikai hiba miatt nem diadalmaskodhattunk, míg a másik két találkozó a hajrában dőlt el. Itthon a Gyöngyös kivételével valamennyi ellenfelünk ellen jobbnak bizonyultunk. Pedig – a vereség ellenére mondom ezt – a csapat az éllovas ellen játszott a legjobban. Feltétlen bravúrnak számított a Békésen aratott győzelmünk, valamint a remek játékosállománnyal rendelkező DSK Miskolc elleni siker.

Az edző kitért még a társaság erényeire és a gyengeségeire is: – Jól, jó hangulatban dolgoztak a fiúk, akik igazi egységet alkottak. Próbáltak egymásnak segíteni, és az esetleges verség után – szerencsére nem sok volt belőle – sem a másikban keresték a hibát. A háttér rendezett, amit ígérnek a szakosztály vezetői, azt meg is adják. Hogy miben kell javulnunk? Elég hullámzó a játékunk, ami a lehető legkisebbre kell csökkenteni. Javítanunk kell a helyzetek értékesítésében, a végjátékokban sem csökkenhet a koncentráció. Védekezésben kevés az ütközés, a keménységben egységesnek kell lenni a védekező munkának. Van tehát bőven tennivaló.

A szakosztály vezetőinek véleményét Borsos Gergő tolmácsolta:

– A szezon előtt az első hat hely egyikének elérését tűztük ki célul. A csapat jelenleg a negyedik helyen áll, ami a tervezettek maximális teljesítését jelenti. . Nálunk is igaz a mondás, mi szerint evés közben jön meg az étvágy Ez pedig jelen esetben azt jelenti, hogy megpróbálunk a bajnokság végén a dobogón végezni. Erősítést nem tervezünk, a kemény alapozás és néhány előkészületi találkozó után reményeink szerint nem hiába bízunk az eredményes folytatásban, - mondta a technikai vezető, amitől azt is megtudtam, hogy Törökszentmiklóson már pénteken bajnoki mérkőzést vív a gárda, majd február 19-én a hajdúböszörményieket fogadja. /az együttes felkészüléséről a következő számunkban, a törökszentmiklósi összecsapás tudósításával egyidőben számolunk be./

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció