Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2015. Február 13. 11:07, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Csak nem elcserélték a borítót?

Csak nem elcserélték a borítót?

A könyvet forgatva egyre inkább erőt vesz az olvasón egy különös nyugtalanság: mintha nem azt a kötetet olvasná, amit a cím ígér…

Niall Ferguson népszerű szerző. A kortárs brit történésznemzedék egyik legsikeresebb alakja, számos neves egyetem oktatója, számtalan bestseller írója – ami a tudományos publikációk területén semmiképpen sem lebecsülendő teljesítmény – mi több, két kötete, a Világ háborúja és a Pénz felemelkedése alapján még dokumentumfilm-sorozat is készült.

És, hadd tegyem hozzá ehhez a rövid dicséretáradathoz, az a jelzőt is, amit nem szoktak elmondani: Niall Ferguson ízig-vérig posztmodern történész. A posztmodernség minden erényével és minden hibájával együtt.

Darabokból rakott kép… folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.