Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Április 08. 10:54, vasárnap | Helyi
Forrás: infoCegléd

Cica nénit köszöntötték

Cica nénit köszöntötték

Dr. Kiss Mihálynét, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyugalmazott zongora-szolfézs tanárát 80. születésnapja alkalmából meglepetés hangversennyel köszöntötték.

A jeles évforduló alkalmából Cica néni családja egy különleges meglepetés koncertet szervezett az ünnepeltnek a Zeneiskolában. A különleges eseményen pedagógustársai mellett sok, egykori tanítványa is tiszteletét tette.

Az idén Gubody-díjjal is kitüntetett Cica Néni az eltelt 80 év alatt több mint 40 évet töltött el a zeneiskolában. Egyesek szerint, sokszor nem a második, hanem az első otthona is volt az intézmény, ahol évtizedeken keresztül az igazgató helyettesi beosztást is ellátta. Bokros teendői mellett több mint 20 évig volt a Kardos Pál Pedagógus Énekkar zongorakísérője. Éveken át tanított a gimnáziumban és kísérte több iskola kórusát is.

A pedagógiai munkájának elismeréseként több díjjal is kitüntetett tanárnőt a zeneiskola dísztermében telt ház előtt köszöntötték családja, barátai és hozzátartozói. A korát meghazudtoló, életerős tanárnőt családja (lánya, veje és két unokája) egy általuk előadott ünnepi hangversennyel köszöntötte.

A belsőséges hangulatú ünneplés egy kis fogadással végződött, ahol Béres Károly nyugalmazott igazgató régi történeteket elevenített fel nagy sikerrel.


Fotó: Kisfaludi István

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció