Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2012. Május 18. 14:40, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Célba talált a kezdeményezés

Célba talált a kezdeményezés

Új játszóudvart kaptak a Losontzi István Általános Iskola és Óvoda növendékei.

Az intézmény idén, április 03-án ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. A kezdetben még csupán csak az udvar közepén lévő kis épületben üzemelő oktatási intézmény mára már több ezer speciális nevelési igényű diáknak segíti a fejlődését.

A jubileumi évfordulóra készülve már tavaly szeptemberben elindult az a kezdeményezés, melynek végeredményeként ma átadhatták az iskola új játszóudvarát.
A korábban kerékpártárolóként funkcionáló udvarrész, és annak felszereltsége már nem felelt meg az Európai Uniós elvárásoknak, így a korszerűsítés már több szempontból is esedékes volt.

A parkosított és modern játékokkal felszerelt udvarrész teljes felújításához több alapítvány és helyi vállalkozás is hozzájárult.
A SZIMBA – Fogyatékkal élő Gyermekekért Alapítvány és Vöröskereszt helyi szervezete az udvar kialakításában segédkezett. A Török Ignác utcai Gazdabolt faládákban kihelyezett növényekkel színesítette az udvar képét, melyek a látványon túl a környezetvédelmi nevelésben segít majd a diákoknak. A tervek szerint minden osztály kap egy saját virágos ládát, amit saját maguk gondozhatnak, nevelgethetnek.

A Szivárvány Festékbolt, valamint az intézmény keretein belül működő Emberkék elnevezésű szervezet udvari játékokat homokozót, csúszdát, hintát, ugráló várat ajándékozott a gyerekeknek. Az iskola vezetése pedig egy szabadtéri ügyességi játékkal egészítette ki a fejlesztő játékok sorát.

Az udvar ünnepélyes átadásán az iskola vezetése mellett Hegedűs Ágota, alpolgármester asszony köszöntötte a meghívott vendégeket, akiknek az iskola diákjai rövid kis műsorral és kedves ajándékokkal készültek.


Az ünnepi műsort követően az izgatott gyerekek örömmel vették birtokba a kicsi, de annál hangulatosabb játszóudvart.

Az intézmény a tervek szerint a jövőben a nagy udvarát szeretné majd felújítani, melyhez Hegedűs Ágota, alpolgármester asszony ígérete szerint az önkormányzat is lehetőségeihez mérten hozzájárul.

Fotó: Kisfaludi István

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 14:54, kedd | Helyi

Az év tanárait köszöntötték

2023. November 27. 10:35, hétfő | Helyi

Cipősdoboz akció

2023. November 21. 15:42, kedd | Helyi

Megérkezett a város karácsonyfája

2023. November 16. 18:54, csütörtök | Helyi

Tokos Zoltán a zeneiskolában