Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2015. Július 15. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Cél a legkisebb személyi jövedelemadó Európában

Cél a legkisebb személyi jövedelemadó Európában

A Fidesz szerint működik az adócsökkentések politikája, amely több pénzt hagy a munkavállalóknál és biztosítja a gazdasági növekedést, ezért kitartanak mellette.

A nagyobbik kormánypárt keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint céljuk, hogy a magyarok fizessék Európában a legalacsonyabb személyi jövedelemadót. Felhívták a figyelmet arra, hogy a baloldal kormányzása alatt a munkavállalók átlagosan 32 százalékos személyi jövedelemadót fizettek, de politikájuk nem működött: csökkentettek a fizetések, elszegényítették a családokat és tönkretették a gazdaságot.

A Fidesz ezzel szemben 2010 után az unió egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadó-kulcsát vezette be, miközben a legtöbb ország adóemelésekbe kezdett, a reform pedig működik: a fizetések nőttek, többen dolgoznak és a tartós gazdasági növekedés már lehetővé teszi a további adócsökkentést is. Jelezték, hogy januártól 15 százalékra csökkentik a személyi jövedelemadót, ezzel 2011 és 2016 között összesen 2300 milliárd forintot hagynak a munkavállalóknál.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 16:11, kedd | Belföld

Láncfűrésszel vágta meg a karját

A mentők kiérkezéséig a XVIII. kerületi rendőrök látták el a súlyosan sérült férfit.

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.