Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Ceglédre jönnek a testvérek

Ceglédre jönnek a testvérek

Mint minden évben, idén is ellátogatnak hozzánk a Kossuth Toborzó rendezvény alkalmával testvérvárosi partnereink.

Az idei látogatást azonban az Európai Unió is támogatja, mivel az önkormányzat pályázatot nyújtott be az Európai Bizottság által kiírt Európa a Polgárokért Program egyik alprogramjának (Testvérvárosok Polgárainak Találkozói) megvalósítására.

A pályázat sikeresen szerepelt, 4,5 millió forintot nyert az önkormányzat erre a célra, így az idei évben a XX. Kossuth Toborzó Ünnepély c. rendezvénnyel párhuzamosan megrendezésre kerül a „A mi környezetünk, a mi jövőnk” c. projekt, melynek megvalósítása során városunk 8 testvérvárosából érkeznek vendégek.

A pályázat keretében főként a környezetvédelmet, környezettudatosságot népszerűsítő programok szerepelnek majd. A szeptemberre tervezett rendezvények között helyett kapott a ceglédi és környékbeli energetikai fejlesztések bemutatása, a testvérvárosok közötti kölcsönös tapasztalatcsere és a környezeti fenntarthatóságot szolgáló uniós támogatások ismertetése valamint a kisiskolások részére szervezett tematikus rajzverseny és a Gerje menti természetvédelmi terület értékeinek bemutatása is.

Címkék: Kossuth Toborzó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció