Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Május 15. 11:29, péntek | Helyi

Ceglédiek határtalanul Erdélyben

Ceglédiek határtalanul Erdélyben

Erdélyben jártak a Várkonyisok

A Határtalanul program keretében pályázaton nyert támogatást a Várkonyi István Általános Iskola. Az utazás úti céljaként Erdélyt jelölték meg, amelyre május 5-e és 8-a között került sor.

Az iskola 7. évfolyamáról ötven tanuló, hat pedagógussal vágott az izgalmas kirándulásnak, ahol először Csucsán az Ady Endre-emlékkiállítását, majd Kolozsvár nevezetességeit tekintették meg.


A csoport szállása a Székelyudvarhely melletti Zeteváralján volt, amely a Nagy Küküllő és a Sikaszó összefolyásánál létesült csodálatos vidéken terül el. A programok május 6-án folytatódtak Székelyudvarhely megismerésével, ahol egy helyi iskolában tettek látogatást és ismerkedtek meg a helyi sajátosságokkal a Várkonyisok. A tőle 4 km-re található Szejkefürdőn is jártak, amely híres arról, hogy egykoron Orbán Balázs a már meglévő vesszőfonatos fürdőmedencét megvásárolta és korszerűsítette.

Harmadnapon további kirándulások szerveződtek Csíksomlyóra, Mádéfalvára, majd a Békás-szoros csodálatos környezetéhez. A visszafele út során betértek Farkaslakára Tamási Áron szülőfalujába, megtekintették a Parajdi Sóbányát, valamint sétát tettek a nagy történelmi múltú Nagyvárad utcáin is.

A program legfontosabb célja egymás jobb megismerése, az iskolai élet és a szabadidő hasznos eltöltése volt. Így számos alkalom nyílt a beszélgetésekre, barátságok kialakulására. A diákok és pedagógusaik élményekben gazdagon, és az erdélyi vendégszeretet szívet melengető érzésével tértek haza. Elmondhatjuk, hogy az utazás eredményeként a Várkony István iskola újabb partnerrel gazdagodott, hiszen a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskolával a továbbiakban testvériskolai kapcsolat kiépítésére kerül majd sor, amelynek folytatásáról a későbbiekben számolunk be.

Horváth Melinda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció