Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 07. 12:24, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd/mti

Ceglédiek a gáton

Ceglédiek a gáton

Több önkéntes csoport is szerveződik az árvízi védekezés érdekében.

A Duna áradása miatt hatalmas készültség van az ország több térségében. A folyó már a várt tetőzése előtt rekord szinten árad.

Nagybajcsnál és Komáromnál péntek délelőttre a Duna szintje meghaladta az eddigi legnagyobb vízmagasságot, és még nem tetőzik a folyó. Jelenleg csaknem 760 kilométeren van árvízvédelmi készültség az országban. Áder János köztársasági elnök szerint szervezettebb és a korábbi árvizekénél begyakorlottabb a mostani védekezés. Orbán Viktor kormányfő szerint, mivel a valaha volt legnagyobb árhullámmal kell szembenézni a Dunán, a legrosszabbra is fel kell készülni, ezért minden korábbinál nagyobb összefogást és együttműködést kért mindenkitől.

A gátakon a ceglédiekre is számíthatnak. Erdődi Mihály, a Sagaku sportklub vezetője hétfőre toborozza csoportját a facebook-on: „Hétfő reggel lemegyünk egy csapattal segíteni az árvízi védekezésben oda, ahol szükség van rá, este jövünk haza. Aki szeretne csatlakozni, jelezze itt, hogy tudjak tervezni. Ide várunk felajánlásokat is: élelmiszert, hogy legyen erőnk zsákolni, valamint üzemanyagra valót, vagy buszos vállalkozót.

Földi László polgármester kezdeményezésér e Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal és a Járási Hivatal közösen 40 főt szervez a munkatársakból szombaton az árvízi védekezésekben való részvételre. A Fidesz választókerület e vasárnapra szervez önkéntes csoportot. - olvasható a cegledipanorama.hu weboldalán

Minden segítségre szükség van, aki szeretne és módjában áll, az több helyen is tud csatlakozni a segítők csapatához.

fotó: mti/Mohai Balász

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció