Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Június 07. 14:56, péntek | Helyi

Ceglédi Vágta és Laskafesztivál a pünkösdi hosszúhétvégén

Ceglédi Vágta és Laskafesztivál a pünkösdi hosszúhétvégén

Az idei évben is a Ceglédi Laskafesztivál keretén belül rendezik meg a Nemzeti Vágta Ceglédi Előfutamát, így most is színes programok várják a látogatókat három napon keresztül Cegléden.

A pünkösdvasárnap kizárólag a lovas programokról valamint a Ceglédi Vágta futamairól fog szólni a Vágta pályán.

Péntek délután lovas felvonulás nyitja a rendezvényt, majd este fergeteges koncerteken vehetnek részt a látogatók. Szombat reggel megkezdődik a hagyományos főzőverseny, valamint a szokásos tésztagyúrás, majd délután a Vágta pályán elrajtol a Ceglédi Fogathajtó Verseny. Szombat estére pedig szintén sztárfellépőkkel kedveskedtek a szervezők.

Pünkösd vasárnapján a lovasoké a főszerep Cegléden, rajthoz állnak ugyanis a Ceglédi Vágta és Kishuszár Vágta versenyzői, hogy megküzdjenek a budapesti indulás jogáért. Az Elővágta futamain kívül egész nap lovasbemutatókat tartanak, valamint szerepel a programok között az Ország tésztája verseny döntője és Pünkösdi királyválasztás is.

A hétvége állandó programjai a kézműves vásár, a vidámpark és a borsziget. A rendezvény látogatása ingyenes, sőt az érdeklődők igénybe vehetik a külön buszjáratot is, ami a ceglédi autóbusz állomásról indul a helyszínre. Részletes program és buszmenetrend a http://laskafesztival.hu/ oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 19:47, szerda | Helyi

Telefonos csalások

2019. Augusztus 21. 19:44, szerda | Helyi

A betörő nem nyaral

2019. Augusztus 21. 15:32, szerda | Helyi

Így ünnepeltük augusztus 20-át!

Gyermekprogramok, koncertek, kenyérszentelés és persze tűzijáték. Sok más mellett ilyen programokkal készült a város augusztus 20-ra.

2019. Augusztus 21. 15:03, szerda | Helyi

AZ ORSZÁG TORTÁJA