Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 04. 15:33, hétfő | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Ceglédi sikerek a Birkózó EB-n

Ceglédi sikerek a Birkózó EB-n

Lőrincz és Kozák révén nagyszerű ceglédi sikerek a kötöttfogású felnőtt birkózó Európa-bajnokságon. A RESTART CVSE TS Integrál Birkózó szakosztály két válogatott versenyzője vett részt hétvégén Dortmundban a felnőtt kötöttfo

Április másodikán, szombaton rajtolt a kötöttfogású mezőny, köztük a 66 kg-ban szereplő Lőrincz Tamással, aki az első körben erőnyerőként kezdett és már a legjobb tizenhat között várhatta ellenfeleit. Elsőre az azerbajdzsáni olimpiai ezüstérmes Rahimov került az útjába, akit két menetben sikerült is legyőznie (1:0, 1.0). A negyeddöntőben következett a török Gunal, a diadal itt sem maradt el, igaz ez a mérkőzés már három menetes volt (3:0, 0:4, 2:0). Az elődöntőben a kétszeres EB bronzérmes román Panait próbálta Tamás útját állni, sikertelenül, hiszen Lőrincz már az első menetben kétvállra fektette a nálánál hat évvel idősebb ellenfelét. Következett a döntő, a nagy rivális orosz Vacsadze ellen. Az aranyérem sorsa rendkívűl kiélezet mérkőzésen, csak a harmadik  elmenetben dől el, sajnos az orosz fiú javára (0:1, 1:0, 1:4). Az ezüstérem viszont így is nagyon szépen csillog, ez nagyszerű teljesítmény ebben a rendkívül erős mezőnyben. 

 A 60kg-os súlycsoportban újoncként vasárnap kezdett Kozák István és mint annak idején 2006-ban Lőrincz Tamás meglepetés ember lett (Lőrincz akkor szintén kezdőként, Európa-bajnoki címet szerzett). Kozák az első fordulóban három menetben (0:1, 1:0, 1:0) verte a finnek első számú emberét, Kettonent, Majd következett a nagy meglepetés, a negyeddöntőben három menetben legyőzte a fehérorosz Zabahonszkit, így bejutott az elődöntőbe. Ott a bolgár EB bronzérmes Angelov várt rá, akitől kikapott két menetben (0:2, 0:2). Ez azt jelentette számára, hogy nem az aranyért, hanem "csak" a bronzéremért folytathatja. Itt viszont a török rutinos Saglan  állta az útját és nyert Kozák ellen 0:3, 0:2 arányban. Az ötödik hely viszont így is nagyon szép eredmény a fiatal ceglédi fiútól.
A kötöttfogású válogatott összességében a hatodik helyen zárta az Európa-bajnokságot, hiszen a két ceglédi kiválóságon kívül, Bácsi Péter (84 kg.FTC) II. Deák B. Mihály (120 kg. Diósgyőr) III. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció