Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Október 14. 12:41, hétfő | Helyi

Ceglédi maratonozók

Ceglédi maratonozók

II. Sagaku Maraton

A tavalyi siker után a Sagaku Sportklub ismét megrendezte évenkénti maratoni futófesztiválját, melyre idén október talán utolsó napsütéses hétvégéjén, 13-án, vasárnap került sor a CVSE sportpályán.

A Cegléden egyedülinek számító kezdeményezés idén is sikeresnek bizonyult. A rendezvény időpontját ugyan keresztezte a szintén vasárnap megtartott Budapest Maraton, ennek ellenére azonban szép számmal jelentkeztek a Sagaku Sportklub felhívására.

A Szűcs István és Erdődi Mihály által szervezett futófesztiválon közel harmincan álltak rajtvonalhoz. A főként amatőr futók négy eltérő hosszúságú táv közül választhattak. A több mint 26 kört jelentő negyed, az 53 körös fél, valamint a 105 kört számláló egész maraton mellett idén a kisebbekre is gondolva egy 4219,5 méteres „maratonkára” is lehetett nevezni.

A teljes maratoni távot végül ketten, a ceglédi focis berkekből ismert Ecseri Károly, illetve egy 17 éves tápiószentmártoni fiú, Horváth Kristóf teljesítette. Említést érdemelnek még a távok legjobb időt futó indulói, Balázs Attila a ¼ maraton, Herczeg Attila pedig a ½ maratoni távon bizonyultak a legjobbaknak. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott még az eredetileg ¼ maratonra nevezett 13 éves Ecseri Dóra, aki saját távját túlfutva meg sem állt a ½ maratonig, ami korához képpest lenyűgöző teljesítmény.

A szervezők a futók energiaszükségleteinek ellátásáról, és folyamatos egészségügyi felügyeletéről is gondoskodtak, valamint a dicsőségen és büszkeségen túl, minden résztvevőt névre szóló oklevéllel jutalmaztak.

A Sagaku Maraton nem egy futóverseny, ez egy futófesztivál, ahol mindenki a saját magának felállított mérce szerint teljesíti azt, amit vállalt. A lényeg itt elsősorban a futás, a mozgás szeretete – tette hozzá Szűcs István szervező.

Hivatalos keretek között legközelebb áprilisban róhatjuk majd a köröket a CVSE sportpályán a szintén tavaly elindított Romhányi Zoltán emlékfutáson, jövő októberben pedig ismét Sagaku Maraton.

fotó: Kisfaludi István
>>> További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!

Címkék: Sagaku Sport Klub

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására