Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 11. 12:43, kedd | Helyi
Forrás: mti

Ceglédi jazz Pannonhalmán

Ceglédi jazz Pannonhalmán

A Tánczos Jazz Quartett nyitotta meg a rendezvényt.

A Tánczos Jazz Quartet vendégszereplésével pénteken megkezdődik a dzsessz koncertsorozat a Pannonhalmi Apátsági Pincészet teraszán. A műsor előtt kamara-kiállítás nyílik a Ceglédi Dobmúzeum anyagából a pincészet présházában.

A dzsesszterasz programjáról Illés Tamás szervező csütörtökön elmondta: az együttes klasszikus dzsesszt játszik, a kiállításon pedig az ütőhangszer-gyűjtemény néhány különlegességét, köztük a Leonardo da Vinci által tervezett dobgépet mutatják be.

A dzsesszdobosként indult, majd szólóénekesként a popvilágban is népszerű Emilio lép fel zenekarával július 7-én, koncertjén saját szerzeményeit is megszólaltatja. A döntően improvizációs zenét játszó Random Trip együttes koncertjén közreműködik Sárik Péter dzsesszzongorista, énekesként pedig Tóth Verát és a dominikai Kasait hallhatják az érdeklődők. Az East Gypsy Band augusztus 9-én játszik a dzsessz terasz koncertsorozatán. Balázs Elemér legújabb formációjának vendégfellépője pedig az amerikai Tim Ries lesz.

Koncerteknek ad helyet a Pannonhalmi Apátsági Viator Étterem terasza is. Boogie, azaz Csemer Boglárka lép fel zenekarával június 21-én. A popzenei hangzásvilágú Gébert-Ulbert Project Pákai Petra énekessel koncertezik július 19-én. A klasszikus blues mellett elkötelezett székesfehérvári Mojo Workings és a győri Dániel Balázs Boogie Woogie Triója szerepel a nyári koncertek záró programján, augusztus 16-án.

A boogie-t játszó trióval az ausztriai zongorista, Robert Roth lép fel vendégként.
A programokon a részvétel előzetes jegyvásárlással lehetséges. Győrből előzetes bejelentkezéssel transzferbusz szállítja a közönséget a koncertek helyszínére és vissza -jegyezte meg Illés Tamás.

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció