Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. November 25. 00:00, szerda | Helyi sport

Ceglédi fitness büszkeségek

Ceglédi fitness büszkeségek

A hétvégén Dabason került megrendezésre az Országos Fit-Kid \"A\" Csoportos és Fit-Kid \"B\" egyéni Grand Prix versenysorozat I. fordulója, melyen a Ceglédi Fitness Szakosztály is megmérettette magát.

A megmérettetésen 20 egyesület közel 300 versenyzője vett részt. A CVSE Fitness szakosztálya 6 versenyzővel képviselte magát. A délelőtt folyamán a csapat küzdelmek zajlottak, ami egyben Európa Bajnoki kvalifikációs verseny is volt. 60 csapat indult duó, kiscsapat (3-4 fő) és nagycsapat (5-6) kategóriában. A ceglédiek "Napóleon" csapata ebben az évben Szepes Réka korcsoport váltása miatt csak duóban tudott elindulni. A duó kategória az egyik legnépszerűbb a csoportos versenyeken, így most is 28 duó mérte össze tudását. Lányaink Bíró Lola és Lipák Réka a tavaszi gyakorlattal, viszont új felállásban lépett szőnyegre. Kicsit izgulós, Szepes Rékát hiányolós (aki a szőnyeg mellett szurkolt nekik és szinte velük együtt csinálta a koreográfiát), de pontos, szép gyakorlatot mutattak be a lányok.

Másik csapatunkat Czigony Claudia, Klemenc Petra és Telek Patrícia alkotta. Az új versenyszezonra ők új, a ceglédiektől még eddig nem látható stílussal " flamencoval" készültek. Az egyetemi tanulmányok miatt a lányok csak kevesebb edzés számmal tudtak készülni és ez azért okozott izgalmakat a felkészülés során. Rutinos versenyzőkként az utolsó napokat maximálisan kihasználva csak összeállt a gyakorlat. Hiába versenyeznek hosszú évek óta együtt a lányok a mai napig ugyanúgy tudnak izgulni mint kezdőként, főleg egy új gyakorlat bemutatásánál. (itt jegyzem meg, az edzők is, csak mi jól álcázzuk).

A kiscsapatok (17 csapat) zárásaként léptek szőnyegre lányaink, akik produkcióját mindig nagy várakozás előzi meg mind az ellenfelek, a nézők és zsűri részéről is. És jöttek... és az edzői kéréseket betartva megcsinálták (ugyan egy-két kisebb hiba becsúszott), de a hatás így sem maradt el. :)

Délután a "B" egyéni verseny következett, ami újabb kihívásokat tartogatott számunkra, hiszen Lola és L.Réka első egyéni versenyére készült. Az egyéni versenyzők mezőnye 160 főből tevődött össze, ez korcsoportonként 16-20 főt jelentett. Fitkideseink közül Lola mutatta be először produkcióját.

Nagyszerű előadásmóddal, szép kivitellel, apróbb hibákkal lehet jellemezni gyakorlatát. Másodikként Réka következett, aki szépen, ügyesen végigcsinálta a gyakiját. Nagyon örültünk, hogy első egyéni megmérettetésükön a lányok helytálltak és titkon bizakodtunk benne, hogy ebben a nagy létszámú mezőnyben kezdő versenyzőként sikerül az első hatba kerülniük. Az egyéni versenyzőink sorát Fanni zárta, aki korcsoportja egyik legmagasabb művészihatás pontszámát kapta.



Eredmények:

►ORSZÁGOS FIT-KID "A" CSOPORTOS GRAND PRIX I.forduló

  • I.kcs./duó: 4. helyezett CVSE (Bíró Lola és Lipák Réka)
  • III.kcs./kiscsapat: 1. helyezett: CVSE (Czigony Claudia, Klemenc Petra és Telek Patrícia)


►ORSZÁGOS FIT-KID "B" EGYÉNI GRAND PRIX I.forduló

  • II./B kcs. 4. Bíró Lola
  • III.kcs. 6. Lipák Réka
  • V.kcs. Hartyányi Fanni összetettben nem került első hat közé.


Gratulálunk a lányoknak és nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Felkészítők: Randos Gabriella vezetőedző,Móricz Alexandra és Király Béla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem