Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 06. 17:19, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Cegléden járt dr. Tarnai Richárd

Cegléden járt dr. Tarnai Richárd

Cegléden járt dr. Tarnai Richárd a Pest megyei Kormányhivatal vezetője.

Személyesen tájékozódott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke arról, hogyan boldogulnak a rendkívüli időjárás okozta nehézségekkel a megyében. A Kormányhivatal vezetője a térség országgyűlési képviselőjével, Cegléd Város Polgármesterével Földi Lászlóval közösen járták be szombaton a Cegléd környéki tanyákat.

Pest megyei délkeleti részében péntek este kezdődött a havazás. A megyében Cegléd és környéke a leginkább veszélyeztetett terület, ezért szombaton városunkba látogatott dr. Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke, aki részt vett a Helyi Védelmi Bizottság ülésén, amelyen megelőző döntéseket hoztak.

A rendkívüli ülésen elhangzott beszámolókból kiderült Pest Megyét és Ceglédet is felkészülten érte a havazás. A helyi védelmi bizottság összehangolt munkájának köszönhetően nem okozott komoly fennakadást a Ceglédi Kistérségben élők számára a szokatlan mennyiségű és rendkívüli hideggel párosuló havazás.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az időjárás két területen jelenthet komoly veszélyeket a lakosságra; egyrészt a hideg miatt veszélyben lehetnek azok, akik nem tudnak fűtött helyen tartózkodni, másrészt a hó közlekedési és szállítási akadályokat jelenthet, ezért a helyi védelmi a bizottságok feladata felmérni, hogy kik vannak veszélyben, kik küzdenek fűtési gondokkal.

Tarnai Richárd kormánymegbízott a Helyi Védelmi Bizottság ülését követően a Hír Televíziónak elmondta "rendkívüli ugyan az időjárás, de a településeken élők és a szakemberek együttesen mindenütt megbirkóznak a feladatokkal. A jövőben is a szakmaiság lesz a fő feladat ezen a területen, ahol jogszabályi változás miatt ezentúl az állam látja el a megyében ezt a tevékenységet." Kiemelte, a mostani jogszabályi változás miatt a terület semmilyen csorbát nem szenved, sőt az új törvény pontosít mindent, ami a munkát még hatékonyabbá tudja tenni. A nemrégiben országosan bevezetett új intézkedések mind azt szolgálják, hogy szükség esetén gyorsabban, hatékonyabban tudjanak lépni a szakemberek.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy január 31-én tartotta idei első ülését a megyei védelmi bizottság, melyen Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja vette át a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöki feladatait, Pest megye Közgyűlésének Elnökétől Szűcs Lajostól. A változást jogszabály-módosítás indokolta.

Kérdésre válaszolva elmondta, a megyei katasztrófavédelem folyamatosan értékeli a helyzetet, és a megyében eddig nem volt indokolt tanítási szünet elrendelése sem.

Földi László Cegléd Város polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke az ülést követően kijelentette: ,,a társszervekkel együtt felkészültünk a hideg időjárás és a nagy mennyiségű hó okozta problémák elhárítására, ezért Cegléd Város Önkormányzata nem tervez szünetet elrendelni az általa fenntartott intézményekben, de ha az időjárási helyzet rosszabbra fordul megtesszük a szükséges intézkedéseket és a lakosságot időben értesítjük. Cegléd Kistérség települései közül Tápiószőlős polgármestere már jelezte, hogy a helyi óvodában és iskolában a tanítás szünetelni fog."
A munkatársaim jelenleg is azon dolgoznak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén se
következzen be Cegléden fagyhalál. Mindenütt jól felkészült szakemberek segítik a munkát, de a szokatlanul hideg idő miatt kérem a ceglédieket, hogy fokozottabban figyeljenek oda embertársaikra és egyedül élő hozzátartozóira.

Az interjúról készült videóanyag megtekinthető VIDEÓGALÉRIÁNKBAN

forrás: cegledinfo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció