Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Június 27. 14:45, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Cegléden fogták el a körözött bűnözőt

Cegléden fogták el a körözött bűnözőt

Elfogták a rendőrre támadt ceglédi kábeltolvajt

Elfogták a harmadik gyanúsítottját annak a keddre virradóra történt kisteleki kábellopásnak, amelyben az elkövetők rátámadtak az intézkedő rendőrre, a korábban elfogott két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság–tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a ceglédi körzeti megbízott és két helyi polgárőr fogta el csütörtök hajnalban az ügy harmadik gyanúsítottját, a 25 éves M. Cs-t.

Tartózkodási helyének megállapításában a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal szorosan együttműködött a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Terrorelhárítási Központ, valamint a polgárőrség - közölte a főhadnagy.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását - mondta a szóvivő.

A Szegedi Törvényszék szóvivőjének, Juhászné Prágai Erikának csütörtöki közlése szerint a korábban elfogott két gyanúsítottat egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság.

Tájékoztatása szerint a rendőr törzsőrmester a három férfit akkor érte tetten, amikor Kistelek külterületén a távközlési póznákról mintegy 300 méter réz légkábelt vágtak le. A rendőr megállásra szólította fel őket, mire az elkövetők tárgyakkal teli zsákot és egy erővágót dobtak felé, majd rátámadtak, ököllel ütötték, rugdosták. A rendőr célzott lövést adott le egyikükre. A menekülő M. J. és V. Z. gyanúsítottakat a kiérkező rendőrök fogták el, harmadik társuk megszökött a helyszínről.M. Cs.-t csütörtökre virradóra Cegléden vették őrizetbe.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve, intézkedő rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfiak ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció