Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 31. 11:47, hétfő | Helyi

Cegléd Mühldorf találkozó

Cegléd Mühldorf találkozó

Július közepén érkeztek hozzánk, a Várkonyi István Általános Iskola partneriskoláinak tanulói Mühldorfból három pedagógus kíséretében.

Négy napot töltöttek el nálunk közösen magyar diáktársaikkal. A gyerekek már nem voltak ismeretlenek egymás számára, hiszen a nyári találkozót megelőzte egy őszi, Mühldorfban tett látogatás, így az érkezés napján ismerős arcokat köszönthettünk.
Iskolánk tanárai és tanulói izgatottan és lelkesen készülődtek, hogy valóban emlékezetessé tehessék ezt a néhány napot.

Programjaink között szerepelt városunkban tett közös séta, mely során vendégeink megismerhették Cegléd nevezetességeit. Lajosmizsén a Tanyacsárdában fogadtak bennünket gazdag programmal: lovasbemutatón, pusztai kocsikázáson és pusztaolimpián vehettünk részt. Az izgalmas délelőtti programot magyaros ízvilágot bemutató ebéddel zártuk. A délutánt Kecskemét hangulatos belvárosában töltöttük. Másnap Budapesten a Várnegyedben tett körsétánkat a Parlamentbe szervezett látogatással koronáztuk. Az utolsó nap a felhőtlen szórakozásé lett.

Délelőtt a ceglédi Kalandpark kínálta lehetőségeket élvezhették a diákok. A pályák igazi kihívást és élményt jelentettek számukra. Ezen kívül többek között íjászattal és lövészettel ismerkedhetett meg az ekkorra már összekovácsolódott gyerekcsapat, valamint csónakázásra is volt bőven jelentkező. Délután a Ceglédfürdő és Csúszdapark nyújtotta élményekkel lehettek gazdagabbak a résztvevők.

A hét tartalmas és újabb barátságokat létrehozó eseményeit egy hangulatos búcsúesttel zártuk. Iskolánk udvarán sok finomság mellett játékos feladatokkal vártuk vendégeinket. Természetesen nem maradhatott el a zene sem. A sport is mindig remek alkalmat nyújt a felhőtlen, vidám együttléthez. Az est zárásaként közösen megnéztük a Mühldorfban töltött napok és hét eseményeit megörökítő videó-összeállítást, majd eljött a búcsúzás pillanata. Vendégeink köszönetet mondtak a szívélyes fogadtatásért és a tartalmasan összeállított, élményekben gazdag programokért, majd a viszontlátás reményében köszöntek el tőlünk.
Köszönjük az iskolavezetés, kollégáink, tanulóink és szüleik segítségét, melyet partneriskolánk vendéglátásában, a program szervezésében, s mindezek sikeres lebonyolításában nyújtottak.

A Várkonyi iskola nyelvi munkaközösségének német szakos tanárai

Horváth Melinda

#varkonyisuli

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció