Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 03. 15:15, vasárnap | Helyi
Forrás: infoCegléd

Cegléd is szedte

Cegléd is szedte

Városunk is csatlakozott az országos hulladékgyűjtő mozgalomhoz.

A TeSzedd! névre keresztelt akció keretén belül politikusok és civilek, immár második alkalommal szedték együtt a szemetet, azért hogy az utcák, parkok és erdők tisztábbak lehessenek. Az önkéntesek szombat reggel 8 és este 6 óra között szedték a közterületen szétdobált szemetet. Az akcióhoz Cegléd városa is csatlakozott, és ígéretünkhöz híven az Infocegléd csapata is felvette a kesztyűt az ádáz szemétdombokkal szemben.

A Cegléden összegyűlt maroknyi kis csapat szombat reggel elszántan kezdte meg a Vásártér környékének megtisztítását. Mivel nem volt pontosan kijelölt megtisztítandó terület, így mindenki kicsit szervezetlenül, szétszéledve végezte munkáját. Nos, állíthatom szemétben nem volt hiány. Viszonylag rövid idő alatt megteltek az első zsákok. Egyes szemétdarabok azonban jópár kérdést felvetettek. Például hogy, hogy kerülnek az út szélére üres tojástartók? Valós jelenség lehet, hogy többeknek is éppen út közben fogy el a tojásuk? Vagy, hogy az árokban eldobott fél pár zokni senkinek sem hiányzik? Ilyen és ehhez hasonló történetek lehetséges felgöngyölítésével telt az idő.


Az egy idő után már egymás nyomdokaiban haladó csoportok némelyike végül saját szerveződésben új területeket keresett. Az Infocegléd csapata a Szent Hubertus parkot választotta, ahol szintén áldatlan állapotokkal találkoztunk…

A város szélén összegyűlt alig harminc fős társaságot elnézve, azt gondolom lehettünk volna jóval többen is, hiszen egy Ceglédhez hasonló méretű város azért elbírt volna még néhány szorgos kezet, de reméljük, hogy a kezdeti lelkesedés a jövőben tovább duzzasztja majd a környezetükre igényesek társaságát.

Az akció idén is környezettudatosságra nevel, hiszen aki szedett már szemetet, annak nem igen fordul meg a fejében, hogy elszórja azt. Az összefogás országos szinten nagy sikert ért el. Az akció honlapján előzetesen több mint 100 ezren regisztráltak, valamint több mint 700 település jelezte részvételi szándékát.

A jó hangulatban telt munka elszomorító apropója azonban senki számára sem ismeretlen. Mennyivel kellemesebb időtöltés lett volna ugyanezt az időt egy tiszta, szemétmentes környezetben eltölteni. Élvezni a szombat délelőtött a szabad levegőn munkavédelmi kesztyű és plasztik zsákok nélkül. Ehhez azonban még sok polgártársnak kell változtatnia elkényelmesedett, rossz szokásán és tudomásul vennie, hogy a szemétnek nem az út szélén, erőkben és árkokban van a helye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció