Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 08. 11:53, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

Cegléd asztala

Cegléd asztala

Egy asztal, mely mostantól az ország legapróbb településén is megtalálható, mely mellé bárki leülhet és belenézhet a jövőbe. Ez az asztal nem más, mint az alaptörvény asztala.

Cegléden is elhelyezték az alaptörvény asztalát, melyet mostantól bárki megtekinthet. Cegléden a polgármesteri hivatal 4. számú irodájában helyezték el az asztalt, melyen az országgyűlés április 18-án elfogadott (ám csak jövőre életbe lépő) alaptörvénye található. Az alaptörvényt az asztalnál bárki megtekintheti, elolvashatja, sőt egy igénylőlap kitöltésével saját, az Országgyűlés Elnöke által dedikált példányt is igényelhet.

Az alaptörvény asztalának felállítása minden településen kötelező, s annak elhelyezésére, sőt kinézetére pontos előírásokat szabtak. Ezek szerint az asztal számára egy külön helyiséget kell biztosítani, ahol egy asztalt és mellé egy széket kell elhelyezni. Az asztalra – amelyet szükséges üveglappal lefedni, és dekorációval ellátni - kerül majd az Alaptörvény, fölé pedig egy táblát kell elhelyezni „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” felirattal. Az Alaptörvény Asztalának „szolgálatára” és „gondozásárakülön munkatársat kell biztosítani, aki szükség esetén az állampolgároknak is segítséget nyújt az Alaptörvény megrendelőlapjának kitöltésében.

Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.