Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 09. 14:19, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Bunyó a pályán! - botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi

Bunyó a pályán! - botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi

Botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi az Universitatea és a CFR között a román labdarúgó-bajnokságban, miután az első félidő 27. percében, egy büntető után elszabadultak az indulatok.

A 31. forduló mérkőzésén fogadta a bajnokságban a 7. helyen álló Universitatea az éllovas városi riválist, a CFR-t, és ugyan a két csapat, illetve szurkolótábora a legkevésbé sem baráti viszonyáról híres, arra aligha lehetett előzetesen számítani, hogy ilyen csúnya véget ér a derbi.

A mérkőzés 27. percéig viszonylagos nyugalomban zajlott az összecsapás, akkor azonban a vendég CFR a tudósítások szerint véleményes büntetőhöz jutott. A tizenegyespontra lehelyezett labda mögé a csapatkapitány, a portugál Ricardo Cadú állt, és a bal alsó sarkot kilőve be is talált. Hogy ezt követően azonban mi is történt pontosan, azt még a videofelvételek alapján is nehéz „rekonstruálni”.

Az biztos, hogy a hazaiak kapusánál a büntetőt követően „elgurult a gyógyszer”: Mircea Bornescu előbb a kapufát kezdte el rugdalni, majd hirtelen a kapu mögé vette az irányt, ahol a gólszerző ünnepelt a hazaiak tábora előtt, és egy K–1-eseket megszégyenítő mozdulattal a földre terítette.

Ezt követően természetesen elszabadultak az indulatok, egymásnak esett a két csapat, és sokadjára sem sikerült rendet tenni. A CFR vezetőedzője lehívta a pályáról a játékosait, Alexandru Tudor játékvezető pedig félbeszakította az összecsapást. Ezzel azonban még nem ért véget a botrányos jelenetek sora: az öltözőbe való bevonuláskor beszámolók szerint egy U-melegítős ember – egyes források szerint a hazaiak egyik masszőre – hátba támadta Cadút, aminek újabb csetepaté lett a következménye.

„Az ujját mutogatta a szurkolóink felé, kigúnyolt, hergelt minket – mondta Bornescu az esetről. – Rosszul tettem, hogy utána mentem, de nem kellett volna azokat a szavakat hozzám vágnia. Megfenyegetett, és azt mondta, kicsinál. Emiatt lettem ideges. Odarohantam hozzá, és azt mondtam, hogy menjünk le a pályáról, és verekedjünk az öltözőben. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt nem én teszem meg, akkor a szurkolóink jönnek be a pályára.”

Claudiu Niculescu, a hazaiak edzője szerint szándékos provokáció történt. „Cadú azért jött ide, hogy kinyírjon minket. A szurkolótáborunk elé rohant, és a címert csókolgatta. Ez az egész hihetetlen!”

Ezzel szemben Iuliu Muresan, a CFR elnöke szerint csapata vétlen a mérkőzés félbeszakadásában. „Cadú nem csinált semmit! Csak megcsókolta a címert az U-drukkerek előtt, ez nem ok arra, ami a folytatásban történt!”

A romániai futballbotrány a lehető legrosszabbkor jött, hiszen ma este éppen az ország fővárosában, Bukarestben rendezik az Európa-liga döntőjét, az Atlético Madrid–Athletic Bilbao mérkőzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.