Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. December 07. 11:36, kedd | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Bűnügyi jelentés

Bűnügyi jelentés

Az elmúlt héten ismét átlag körüli bűncselekmény számot regisztráltunk a területünkön, a korábbi időszakhoz képest 7-tel többet.

Hosszú idő után az elmúlt héten kiemelt bűncselekmény vonatkozásában nem került sor nyomozás elrendelésére.

Tudjuk, hogy a rendőrség nagy gondot fordít az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére is. Ezért tartom fontosnak ismertetni az alábbi esetet, hogy mindenki tanuljon belőle.

Cegléden a Kőrösi úton egy eddig ismeretlen személy kihasználva a 87 éves sértett hiszékenységét és figyelmetlenségét 340.000 Ft készpénzt tulajdonított el tőle Az elkövető behízelgő beszédével a kapunyitást követően azonnal hívás nélkül ment be a sértett lakásába, aki pontosan nem is értette milyen okból akar bemenni az ismeretlen, de ennek ellenére beengedte őt a lakásába. Ott az elkövető - aki elegánsan volt felöltözve - öltönyben nagy mennyiségű készpénzt tett ki az asztalra, valamint írogatni kezdett, majd kérte a sértettet, hogy váltson fel neki 1 db. 20.000 Ft-os bankjegyet. A kirakott nagy mennyiségű készpénz és a behízelgő beszéd elaltatta a sértett gyanakvását, aki elővette az egyik szekrényből a megtakarítását, melyet az ismeretlen személy is látott. Ezt követően az ismeretlen férfi közölte a sértettel, hogy valaki csengetett. Bár a néni nem hallott semmit, mégis kiment megnézni ki csöngethetett, magára hagyva az elkövetőt a lakásban. A lakásba visszaérve az elkövető közölte, hogy sürgősen el kell mennie és távozott a lakásból. A sértett az elkövető távozása után vette észre, hogy az elöl hagyott, fenti összegű készpénzét az elkövető magával vitte.

Kérem mindenkit, akinek van idős hozzátartozója, szomszédja, beszéljük meg velük, hogy idegennek ne nyissanak kaput, nézzenek ki az ablakon , ott nézzék meg , ki érkezett hozzájuk. Ne legyenek hiszékenyek, nem szokott előfordulni, hogy hivatalos helyről készpénzt hoznak házhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció