Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Július 04. 16:54, hétfő | Helyi
Forrás: InfoCegléd

BUDAPEST POZITÍV

BUDAPEST POZITÍV

Budapest Fotográfia Ösztöndíj jubileumi kiállításán ceglédi fotós, Hartyányi Norbert képei is megtekinthetőek.

Tíz éves a Budapest Fotográfia Ösztöndíj, s e jubileumi évforduló tiszteletére kiállítást szerveztek a Magyar Fotográfusok Házában. A kiállításon a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj eddigi díjazottainak Budapestről készült képeit mutatják be június 30-án. Ezt az ösztöndíjat nyerte el idén Hartyányi Norbert, aki a Margitszigetet mutatja be a szokásostól eltérő sajátos stílusában. A kiállítás célja, hogy a főváros társadalmának sokoldalúságát, kulturális és szociális gazdagságát fotográfiai alapú munkákon keresztül térképezhessük fel, mutathassuk be a látogatóknak - legyenek ők helybeliek, avagy külföldi turisták.
A Pro Cultura Urbis Közalapítvány 2000-ben alapította meg a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, Korniss Péter fotográfus és Schiffer János országgyűlési képviselő kezdeményezésére - melyet azóta minden évben egy kiváló fotográfus tudhat magáénak. A díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó elkészítse sorozatát a magyar fővárosról a koncepcióként beadott tematikáját követve.
A kiállítást Eszenyi Enikő színművész, a Vígszínház igazgatója nyitotta meg, a vendégeket pedig Schiffert János, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány elnöke köszöntötte. A rendezvény kurátora Stenczer Sári volt.

A kiállításon megtekinthetőek az eddigi ösztöndíj nyertesek alkotásai, név szerint:
Benkő Imre, Dezső Tamás, Gárdi Balázs, Hartyányi Norbert, Kovalovszky Dániel, Kudász Gábor Arion, Simon Márk, Sopronyi Gyula, Stalter György, Vancsó Zoltán

Hartyányi Norbert egyik kiállított fotója

A tárlat szeptember 11-ig tekinthető meg, hétköznap 14-19, hétvégén pedig 11-19 óra között.
 

Címkék: kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció