Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Június 06. 09:00, hétfő | Helyi sport

Búcsúzik az NB 3-tól, a CVSE felnőtt labdarúgó csapata

Búcsúzik az NB 3-tól, a CVSE felnőtt labdarúgó csapata

Egy éves NB3-as szereplés után rögtön az első évben sikerült visszajutnia az NB2-be a CVSE labdarúgó csapatának.

Ez egyébként nagy szó, hiszen sokan azt tartják, hogy könnyebb bent maradni az NB2-ben, mint visszajutni az NB3-ból. A visszajutásról, a jövő évi tervekről és érdekes változásokról beszélgettünk Ványi Zsolt ügyvezetővel és Kőházi Ádámmal a szakosztály új marketingesével.

Hogyan éltétek meg tavaly az NB2-ből való kiesést? Mi volt a feladat a 2015/2016-os bajnokság előtt? Milyen reményekkel vágtatok neki az idénynek?

👨 V.Zs.: Egy kiesést sosem jó megélni pláne úgy, hogy bíztunk benne még az utolsó utáni pillanatig is, hogy talán NB2-esek maradunk. Természetesen itt már sportdiplomáciáról volt szó, ugyanis a Siófok indulása, nem indulása kétségessé tették, hogy kik lesznek a feljutók, kik lesznek a kiesők. Mikor már biztossá vált, hogy nem sikerül semmilyen módon bent maradni az NB2-ben, akkor volt egy kis fejtörés, hogy mi lesz az irány az új szezonban. A szponzorokkal, elnök úrral egyeztetve és ismerve a verseny kiírást (két csapat jut fel és még a legjobb harmadik is feljuthat), azt mondtuk, hogy ez történelmi lehetőség, most lehet a legkönnyebben visszajutni az NB2-be. Tudtuk, hogy olyan csapatot kell összehozni, amelyik alkalmas lesz arra, hogy bajnokként, vagy második helyezettként abszolválja az NB3-at és így a 2016/2017-es szezonban ismét NB2-es legyen. Nem volt egyszerű, hiszen a játékosok egy kiesett csapathoz nem szívesen igazolnak. Nagyon nehéz volt meggyőzni a játékosokat, hogy mi egy bajnok esélyes, feljutásra esélyes csapatot akarunk összehozni. Ez mint, ahogy azt a tények is mutatják sikerült. Nem volt egyszerű az edzések elkezdése előtti két-három hét, hiszen akkor egy teljes csapatot kellett kicserélnünk, de úgy gondolom, hogy ez jól sikerült.

Az idei szezonban nagyon jó formát mutattatok szinte végig. A feljutás már fordulókkal a vége előtt eldőlt, sikerült megverni az első helyezett Nyíregyházát is. Ráadásul a második legkevesebb gólt kaptátok a Keleti csoportban.

👨 V.Zs.: Igen szinte egész évben jó formát mutatott a csapat, ebből kiemelkedik, úgy gondolom az őszi idény, ahol különösen jól teljesített a gárda, nagyon sok mérkőzést nyertünk. Tudtuk, hogy a tavasz nem ilyen lesz, akkor már nem sötét lóként tekintettek ránk az NB3-ban, tudtuk azt, hogy jobban fel fognak belőlünk készülni a csapatok. Nagyon sok együttes visszaállt ellenünk védekezni, ahhoz pedig nem voltunk elég türelmesek, hogy végig labdát birtokolva, tudjuk behúzni ezeket a mérkőzéseket. Persze a tavaszra sem lehetett panasz, hiszen ahogy a kérdésben is említetted, itthon megvertük a Nyíregyházát, amit természetesen nagy sikernek könyvelek el én is. És ha egészében nézzük ezt az évet, akkor valóban mondhatjuk, hogy ez egy magabiztos feljutás volt.

A sikeres felnőtt szereplés mellett az utánpótlás csapatok is szép eredményeket értek el idén. Az ő 2015/2016-os szezonjukat, hogy láttátok?

👨 V.Zs.: Az utánpótlás csapataink közül kiemelkedik remélhetőleg az U19-es gárda második helyezése, ami a korosztály történetének eddigi legjobb eredménye lenne. Ez egyébként szombaton 10 órakor hazai pályán fog eldőlni, ahova várjuk a szurkolókat! A kisebbeknél sajnos nem vagyok ennyire pozitív. Nem az eredményeket illetően, hanem a jövő képünket illetően. Átalakítják a bajnoki rendszert, ahol U17, U19-ben harmadosztályúvá minősítenek le minket, ami azt jelenti, hogy ugyan olyan csapatokkal játszunk, mint eddig, csak csináltak egy szűk első és egy szűk másodosztályt. Mi egyébként végig másodosztályban játszottunk, így elég rossz lesz az olvasata annak, ha azt mondjuk, hogy az NB2-es Cegléd harmadosztályú utánpótlással bír, ebben a két korosztályban. Bízom abban, hogy az U17-es csapatunkat sikerül úgy megerősíteni a nyáron, hogy legyen esélyünk visszakerülni a másodosztályú bajnoki rendszerbe. Kisebbeknél nagyon pozitív, hogy vannak tehetséges gyerekeink, de ennek árnyoldala, hogy a nagyon tehetséges gyerekeket elviszik akár az akadémiák, akár a közelben lévő egyesületek, például a Kecskemét. Azt nem tudjuk még megoldani, hogy hogyan tudjuk ezeket a gyereket ide kötni. Kicsit át fogjuk alakítani az utánpótlás rendszerünket, bízom abban, hogy a tehetségesebb játékosok még hatékonyabban és még nagyobb teljesítményre lesznek képesek. Az U14-ben, U15-ben tudunk olyan gyerekeket nevelni, akik akár itt Cegléden végig lépkedve a szamárlétrát lesznek felnőtt focisták, vagy elkerülnek valamelyik akadémiára.

Lassan minden bajnokság a végéhez ér, a felnőtteknek már csak 1 mérkőzésük van hátra. Készültök már az NB2-es szezonra? Mennyi új játékos szerződtetését tervezitek?

👨 V.Zs.: Igen, mondhatjuk azt, hogy készülünk az NB2-re, már két-három hete tárgyalunk a meglévő játékosainkkal és már újakat is keresünk. Bármennyire is szeretjük azokat a játékosokat, akikkel feljutottunk, azt látni kell, hogy 6-8 új játékosra szükségünk van a csapatban. Nagyon nehéz ilyen korán megegyezni velük, hiszen mindenki kivárásra játszik és igyekszik, minél jobb kondíciókat elérni. Ebben a versenyben mi azért nem az elsők között vagyunk, hiszen nekünk azért végesek az anyagi lehetőségeink. Gőzerővel készülünk az infrastrukturális háttérrel is, hiszen az tudva lévő, hogy nem kaptunk licencet erre a ceglédi pályára, ennek köszönhetően folyamatosan mennek a felújítások, várjuk a stadionból való kiköltözést, a stadion bontását, illetve az új lelátó megépítését. Ezért az albertirsai pályát kell nekünk alkalmassá tenni arra, hogy az NB2-es hazai mérkőzéseinket ott tudjuk rendezni. Ez sem kis feladat.

Az NB2-es szezonra egy igazolásotok már van is, méghozzá a stábba. Kivel bővült a csapat?

👨 V.Zs.: Ahogy az előző kérdésnél is említettem, nehéz ilyen korán megállapodni a játékosokkal, így egyelőre csak a tárgyalások folynak, azonban a stábunkhoz csatlakozott Kőházi Ádám, aki a szakosztály marketing feladatait fogja ellátni.

Milyen változások várhatók a csapat marketingjében?

👨 K.Á. Elsődleges célunk, hogy a csapatot, a szakosztályt közelebb hozzuk a szurkolókhoz, lakosokhoz. Szeretnénk, ha jobban megismernék a nálunk folyó munkát, a nálunk játszó játékosokat. Természetes cél továbbá a folyamatos nézőszám növekedés, amit egyrészt az interaktív kommunikációval, másrészt a mérkőzés napokra tervezett programokkal, kiegészítő eseményekkel tervezünk elérni.

Ennek beindítása a 2016/2017-es bajnokság rajtjától várható?

👨 K.Á. Javarészt igen, de június végén elkezdődik a felkészülés, megérkeznek az esetleges új igazolások, szóval a folyamatos kommunikációra már ekkor is szükség lesz. A Facebook oldalunk arculata és kommunikációja folyamatosan változik és addig is több átalakuláson fog átesni. E mellett elindult Instagram csatornánk (cegledfociofficial), illetve Youtube csatornánk is (cegledfociofficial), ahova hamarosan felkerül az első videónk. Elsősorban a közösségi média felületeken szeretnénk erősíteni, ugyanis úgy gondoljuk, hogy a fő célcsoportunk ezeken a felületeken található meg. Tervezünk beszámolókat, mérkőzéselemzéseket, riportokat, összefoglalókat, háttérinformációt és számos érdekességet. A kommunikáció 80%-ban a felnőtt csapatról, 20%-ban az utánpótlásról és a női csapatainkról fognak szólni. A mérkőzésekkel kapcsolatos eseményeket pedig főként a jövő szezontól tervezzük bevezetni, de még idén is lesz két nagy rendezvényünk.

Mik lesznek ezek a rendezvények?

👨 V.Zs.: A felnőtt csapat június 05-én vasárnap játssza le utolsó NB3-as mérkőzését hazai pályán, ami egyben az utolsó mérkőzés lesz a pálya felújítása előtt. A csapat ez után a mérkőzés után kapja meg a második helyért járó ezüstérmeket. Így természetesen erre az alkalomra számítunk a nagyobb létszámú szurkoló seregre, akiknek mi is készülünk programokkal, ajándékokkal. Illetve június 11-én tartjuk a már szokásosnak mondható juniálisunkat, ahol minden korosztályunk képviselteti magát a fiú és leány csapatoktól egyaránt, az edzőkkel és a szülőkkel közösen.

👨 K.Á. Tudni kell, hogy a június 5-i mérkőzés nem csak az NB3-tól való elbúcsúzásról fog szólni, hanem a jelenlegi lelátót is búcsúztatjuk, ami majdnem napra pontosan 80 éves lesz a mérkőzés napján. Ez alkalomból 200 db emléklappal készülünk a kilátogató szurkolóknak. A program viszont már kora délután elkezdődik. Kettő órától egy mini tornát rendezünk négy meghívott csapattal. A CVSE edzői, Ceglédi Dühöngő Bajnokság All Stars, Szurkolók és a CVSE Utánpótlás Old Boys csapatai mérkőznek, majd meg egymással a lelátó mögötti műfüves pályán. A torna célja a jó hangulat, a rá hangolódás a 18 órakor kezdődő mérkőzésre. Amit egyébként segíteni fogunk egy-egy sörrel és paprikáskrumplival a tornán részt vevő játékosoknak.

A vasárnappal kapcsolatos információ, hogy a belépés mindenki számára INGYENES lesz!

Fontos még megemlíteni, hogy a szurkolókat már június 4-én is várjuk délelőtt 10 órára a Malomtó széli sporttelepre, ahol az U19-es csapatunk játszik történetének legnagyobb sikeréért a bajnokság második helyének megszerzéséért. A vasárnapi mérkőzés szünetében őket is szeretnénk, majd megtapsoltatni a szurkolókkal.

Köszönjük szépen a riportot. Kívánunk nektek sikeres NB2-es szereplést, olvasóinkat pedig arra buzdítjuk, hogy látogassanak ki minél többen a vasárnapi történelmi mérkőzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem