Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Június 30. 12:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Club TV

Búcsú a gimnáziumtól

Búcsú a gimnáziumtól

A Kossuth Lajos Gimnázium kedden búcsúztatta nyugdíjba vonuló igazgatóját, Dr. Kürti Györgyöt.

A nagyra becsült igazgatótól a tantestület, a diákok és szüleik nevében Bálintné dr. Bartha Klára búcsúzott, aki beszédében felelevenítette a 15 éve igazgatóként dolgozó kollegájuk munkásságának legszebb pillanatait. Az iskola vezetője köszönőajándékként Orisek Ferenc Csemői származású fafaragó művész, számadó juhász című szobrát, ill. egy gránátalma cserjét kapott. A népművészet mesterének tartott Orisek Ferenc csak nagyon kevés embernek faragja meg a számadó juhászt, melyet a felelősség, a helytállás, és a tisztesség szobraként tartanak számon.

„Kívánom, ha ránézel erre a szoborra és erre a cserjére, minden nap jusson eszedbe valami szép és vidám történet, emlék a diákokról, akik elevenségükkel, okosságukkal életet vittek ennek a régi épületnek a falai közé…”- monda búcsúzóul Bálintné dr. Bartha Klára.


Az iskolához több szállal kötődő Kürti György 1974-ben került a gimnáziumba, ahol tanári pályafutása mellett 26 évesen már igazgatóhelyettesként, majd 15 éven át igazgatóként dolgozott. „Itt jártam iskolában, itt jártak gyermekeim, testvérem, itt tanított feleségem, édesapám, édesanyám volt a gazdasági vezető.”- mondta. Az iskolatörténet iránt különös érdeklődést mutató igazgató 15 év alatt 22 iskolatörténeti kiadványt jelentetett meg. A pedagógiai pályán eltöltött 39 évéből kiemelte, a mindig jó hangulatú fordított napokat, az OKTV-re való felkészüléseket, az énekkar sikereit, erdélyi utait, és a tematikus tantestületi kirándulásokat. Elmondása szerint az igazgatóságból neki egy olyan érdekes 15 év jutott, ahol a gondok és a lehetőségek együtt jelentkeztek. Az igazgatóság alatt bekövetkezett személyi változások során 15 kollégája ment nyugdíjba, 36 új főt vett fel a tantestület tagjai közé, akik közül 18-at egykor maga is tanított.
 


Végül köszönetet mondott a munkásságát segítő igazgatóhelyetteseknek, kollegáknak, irodistáknak, technikai személyzetnek, a szülőknek és az öregdiákoknak.
Az itt maradottaknak pedig sok sikert kívánt a további évekhez.


„Köszönök mindent, mindenkinek családi életben boldogságot, szakmai sikereket, és ami a legfontosabb sokáig nagyon jó egészséget kívánok és vigyázzatok az iskolára, a Kossuth Gimnáziumra!”
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció