Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 08. 09:58, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Brutális módon ölhette meg szüleit egy nő élettársával

Brutális módon ölhette meg szüleit egy nő élettársával

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi nő és élettársa ellen az asszony szüleinek brutális meggyilkolása miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban levő párt több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a nő évek óta gondozta 78 éves anyját és 86 éves apját, akik nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek. A nő tavaly év elejétől fogva egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket, rendszeresen italozott, főleg azután, hogy a börtönből kiszabaduló élettársa a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött.

A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását csicskáztatásnak nevezte. A férfi ezen felidegesítette magát, és megállapodtak abban, hogy a szülőket megölik. Tavaly május 24-én mindketten sok alkoholt fogyasztottak, majd este 9 óra körül a nő kicsalta nehezen járó édesapját a konyhába, ahol a férfi baltával hátulról leütötte, majd a földre kerül idős embert még legalább tizenháromszor fejen csapta, miközben a nő leszorította apja nyakát. A férfi néhány percen belül meghalt. A konyhából kiszűrődő hangokat hallva a nő ágyhoz kötött anyja kiabálni kezdett, amire a férfi a szobába lépve őt is legalább hétszer fejbe csapta a baltával.

A vádlottak magukhoz vettek nyolcvanezer forintot, és megpróbálták felgyújtani a házat. A konyhában lévő gázpalackot meggyújtották, ruháikat elégették, és a városba indultak szórakozni. A palackban kevés gáz volt, ezért nem robbant föl, csak kisebb tűz keletkezett. Másnap hajnalban a házhoz visszatérő vádlottak ezt látva ágyneműket, konyharuhákat dobáltak férfi holttestére és meggyújtották. Reggel a gomolygó füstöt észlelő szomszédok értesítették a tűzoltókat, akik megtalálták a holttesteket - ismertette a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.