Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Január 29. 16:05, szerda | Helyi sport

British babérok

British babérok

Kovács Lacee legutóbb Londonban járt a Battle of London elnevezésű versenyen.

Kovács Lacee legutóbb Londonban járt a Battle of London elnevezésű versenyen, amely Crossfit berkekben az EB utáni legrangosabb torna. A verseny a résztvevők számát tekintve is rangosnak számított, hiszen 300 résztvevő kvalifikálta magát a megmérettetésre.

A ceglédi Európa bajnokot a versenyen szerzett tapasztalatairól, élményeiről faggattuk:

A mezőny nagyon erős volt, így ez alkalommal valóban nagyon meg kellet dolgozni a helyezésekért. A hét feladatsor alatt összesen kilenc kihívást kellett teljesíteni. A végeredményt pedig a feladatokban elért helyezések összpontszáma határozta meg. Nekem 39 ponttal sikerült az első helyen végeznem, a második helyezett 50, míg a harmadik helyezett 76 pontot gyűjtött össze. Azt gondolom, hogy lehetet volna fölényesebb is a győzelmem, de azért így sem panaszkodom.


Lacee még elmondta, hogy a verseny előtt apró szabálymódosítások nehezítették meg a dolgát. Az egyik feladatban ugyanis az eddigi gyakorlathoz képpest nem lehetet ledobni a súlyt, ami rengeteg plusz energiát emésztett fel. Ráadásul Lacee a bírák és a megjelent média „kitüntető” figyelmét is élvezte, hiszen Európa Bajnokként az egyik legesélyesebbnek számított, így ő még szigorúbban vizslatták.

Egyébként minden nagyon jól ment, nagyon jól sikerült a felkészülés és azt gondolom, hogy a jövőre nézve ez a siker egy újabb lökést adhat majd a továbbiakhoz.
A jövőre nézve: február elején rendezik meg a Central Europe Throwdown-t Szlovákiában, ami szintén egy fontos verseny lesz, utána kezdődik a Crossfit Games Open, ami a Crossfit Games sorozat nyitánya, majd május közepén az Európa Bajnokság, majd nagyon remélem, hogy ha ott összejön az érem, akkor ismét a Games! Már a második félévre is egy rakat verseny van kilátásban, de azt még majd meglátjuk, hogy melyikre sikerül elutaznom.

Kérdésünkre Lacee még elmondta: Itthon még mindig nagyon kevesen vannak tisztában ezzel a sportággal, amire az sincs jó hatással, hogy sajnos a média is elég homályos képet fest róla, de bízom benne, hogy kis hazánkban is egyre többen fedezik majd fel maguknak ezt a fajta mozgásformát.

Lacee-nak az elért eredményhez gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

fotó: Hartyányi Norbert - keputca.hu

Címkék: kovács lacee

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem