Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 07. 11:01, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Bravúrral a tizenhat közé

Bravúrral a tizenhat közé

A Ceglédi KKSE a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában idegenben bajnoki csoportbeli riválisával, a Dabassal találkozott.

A mérkőzést követően az alábbi szövegű sms-t kaptam a szakosztályvezető Borsos Gergőtől: végig a Dabas vezetett, néha még hat góllal is, de a Cegléd nem adta fel, óriási szívvel és lelkesedéssel, hatalmas akaraterővel döntetlenre hozta a mérkőzést, s ezzel a vendégcsapat, azaz mi, a Ceglédi KKSE jutottunk tovább a kupában.

Kökény István sem fukarkodott a dicsérettel: „ a továbbjutáson túl a csapategység erősítése ennek a találkozónak a másik nagy nyeresége, - mondta többek között az edző, aki tájékoztatott arról is, hogy Benedek bokája megsérült, így a továbbjutás komoly áldozattal is járt.”

Dabas – Ceglédi KKSE 30-30 (15-14)

Cegléd: Erdélyi, Lengyel, Lakos (kapusok), Lepsényi 3, Varga, Tóth N. 6, Pocsai 5, Hódi 5, Benke 5, Turák, Kovács, Benedek, Mészáros, Bíró 6

A második félidő elején az egygólos hátrány villámgyorsan hat gólosra nőtt és ekkor még egy súlyos vereség is benne volt a pakliban. De nem sokáig, mert a ceglédiek hatalmasat küzdve gólról-gólra csökkentették hátrányukat és az utolsó percben Bíró góljával egyenlítettek, ami végül a sikert jelentette. Ennek az utolsó, döntő gólnak is megvolt a maga története. Fél perccel a vége előtt büntetőhöz jutottak a ceglédiek. A lövés a kapufát találta el, de a kipattanó Bíróhoz került, a labda pedig a hálóban landolt. A hátralévő néhány másodpercben a Dabas támadott, de újabb gólt már nem tudott szerezni, így a végeredmény döntetlen, 30-30 lett.

A ceglédiek tehát a legjobb 16 közé jutottak a kupában, ahol már az előző NB I-es bajnokság első négy helyezettje, a Veszprém, Szeged, Tatabánya és az FTC-PLER is csatlakozik a mezőnyhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem