Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 12. 14:19, kedd | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Botrányosra sikerült a költészet napja

Botrányosra sikerült a költészet napja

2011. április 11-én a Városháza Dísztermében került sor József Attila születésnapján tartott botránytól és közjátékoktól sem mentes megemlékezésre.


 

Hegedűs Ágota alpolgármester asszony köszöntője után Aczél Géza babérkoszorús költő, Borbély Szilárd József Attila díjas költő, drámaíró beszélgetett Antall Istvánnal, a Magyar Rádió főszerkesztőjével.

A műsor első felében Aczél Géza saját költészetéről vallott. Elmesélte, hogy miként fedezte fel magának az ékezetek, szóközök, nagy betűk nélküli, ún. központozás nélküli versírást. 

Ezt követően Borbély Szilárd maga olvasta fel igen csak megosztó műveti. Az előadott történetek szürrealista képeket festettek meg, bőven adagolt trágár szavak felhasználásával, melyeket a hallgatóság döbbenten fogadott. Az elhangzott művekben olyan nyomdafestéket nem tűrő kifejezések voltak, melyeket nem szeretnék idézni.
A döbbent hallgatóság egy kínos közjátéknak is tanuja lehetet, mely során Csikos Sándor - rangos és kitüntetett művész -felháborodásának adott hangot, miszerint a nem megfelelő minőségű hangosítás tönkretette az előadását.

Azt gonodolm, hogy nekem nem tisztem bírálni valószínűleg méltán híres művészeinket, az viszont biztos, hogy egy hasonlóan neves ünnep méltóbbb megemlékezést érdemelne.

Fotó: Kisfaludi István

Címkék: rendezvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció