Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Július 18. 09:25, péntek | Helyi

Betöréses rablás, csalás

Betöréses rablás, csalás

Bűnügyi hírek a környékről

1. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya R. Lajos 34 éves abonyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. július 9-én 6 óra körüli időben ment be egy abonyi családi ház udvarára és az ajtón dörömbölni kezdett. Amikor az ott lakó idős férfi kinyitotta a bejárati ajtót R. Lajos a sértettre támadt, megragadta a nyakát és a falhoz nyomta. A bácsi járóképtelen felesége eközben az ágyon ült. A 34 éves gyanúsított a nénitől az udvarban álló autó kulcsát és rokkantkocsiját követelte. A sértettek felszólították R. Lajost, hogy hagyja el a házat, mert ellenkező esetben a rendőrséget fogják hívni. A néni elővette a zsebében lévő mobiltelefont és telefonálni kezdett. R. Lajos ettől megijedt és elfutott a helyszínről.

A sértett rokonai rövid időn belül a házhoz érkeztek és R. Lajos után indultak, akit egy közeli utcában megtaláltak. A rendőrség kiérkezéséig azonban nem tudták visszatartani a férfit.

R. Lajos a hozzátartozókkal való dulakodás közben szerzett sérülésivel orvosi ellátásra jelentkezett, majd megjelent az Abonyi Rendőrőrsön és feljelentést tett a sértettek rokonai ellen.

A 34 éves férfit a járőrök elfogták, a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki.Az illetékes bíróság 2014. július 11-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Ellene a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

2.Csaló faárusok járják a területet. Tűzifa kereskedők tévesztik meg a gyanútlan vásárlókat. Ezért a rendőrség felhívja a vásárlók figyelmét, hogyha legális forrásból származó tűzifát szeretnének vásárolni, kérjenek számlát és ellenőrizzék a mérést.

A legtöbb esetben a mennyiséggel van probléma – kevesebbet adnak, mint amennyit a vevő kifizetett, ezért felhívjuk a vásárlók figyelmét, hogy körültekintően vásároljanak.

Ezekben az esetekben a csalók kifigyelik a készpénz helyét és a sértettek figyelmét elterelve a rejtekhelyről a megtakarított értékeket is eltulajdonítják.

3.A Ceglédi Rendőrkapitányság ismételten figyelmet kér a járművezetőktől. Soha ne hagyják még rövid időre sem nyitva vagy lehúzott ablakokkal autóikat. Miután megálltak, kiszálltak, vegyék magukhoz az indítókulcsot és minden értéket (táskákat, mobiltelefonokat, navigációs készüléket stb.) pakoljanak ki az utastérből. Ezt követően gondosan zárják le a járművet és ellenőrizzék, hogy minden ajtót bezártak, valamint az ablakokat is felhúzták, becsukták.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik vagy bűncselekmény szemtanúja lenne, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112 vagy 107 segélyhívószámokon. Kizárólag ebben az esetben tudja a rendőrség a forró nyomon üldözést megkezdeni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció