Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 16. 16:14, szerda | Belföld
Forrás: mti

Bérgyilkost fogadó szeretőket ítéltek el Tatabányán

Bérgyilkost fogadó szeretőket ítéltek el Tatabányán

A gyilkossággal megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette.

Egy nőt és szeretőjét egyaránt egy év és hat hónap időtartamú, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen szerdán a Tatabányai Törvényszék, mivel a férfi az asszony felbujtására jelentkezőt keresett a nő férjének megölésére. A gyilkossággal megbízott férfi az előkészületeket jelentette a rendőrségen.

A Bajon élő, házas nő társkereső oldalon ismerkedett meg egy férfival, majd 2018 decemberében közölte vele, hogy csak akkor élhetnek együtt, ha a férjét megölik. A szerető egy ismerősét bízta meg a férj megölésével, háromszáz ezer forint díjazásért.

A jelentkezőnek 60 ezer forint előleget adtak át, valamint megadták a férj telefonszámát, kocsijának rendszámát, lakcímét, és videofelvételeket bocsátottak a rendelkezésére a ház környékéről.

Mivel 2018. december 25-én a sértett még mindig életben volt, a szerető a megbízási díjat egymillió forintra emelte.

A bűncselekmény elkövetése azért maradt el, mert a végrehajtással megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette.

A Tatabányai Törvényszéken szerdai előkészítő ülésen a bíróság jóváhagyta az ügyészség és a nő által kötött egyezséget, így az asszonyt társtettesként elkövetett emberölés előkészülete miatt 1 év 6 hónap - 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

Mivel a szerető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, szintén 1 év 6 hónap - 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték. Mindkét ítélet jogerőre emelkedett.

Az ülésen a nő és a szeretője is elmondta, hogy tettüket megbánták és kapcsolatukat megszakították.

Az asszonynak sikerült rendezni házasságát a férjével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.