Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 28. 11:52, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: ceglédinfó

Bemutatkozott az új ceglédi egészségügyi referens

Bemutatkozott az új ceglédi egészségügyi referens

Rendkívüli testületi ülést tartottak

Bemutatkozott az új egészségügyi referens, tárgyalták az iskolai étkeztetés kérdését és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elhelyezése is megoldódni látszik – rendkívüli ülést tartott a képviselő testület.

Az augusztus elején elhunyt Dr. Oláh Csaba háziorvos körzetének a megoldása tette indokolttá a rendkívüli testületi ülés összehívását, ahol a XIV. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeinek ellátásáról döntöttek. A határozati javaslat szerint átmenetileg helyettesítéssel oldják meg a problémát, amíg a praxisnak az ügye nem dől el. Földi László tájékoztatásul elmondta: a praxisjog az örökösöké, azaz ők rendelkeznek vele egy éven keresztül. A hivatal munkatársai és szakreferensei ebben a témában már folytatják a tárgyalásokat az örökösökkel – a polgármester hozzátette: bízik abban, hogy sikerül olyan megoldást találniuk, mely mind a városnak, mind az örökösöknek s mind az ellátásra szoruló betegeknek egyaránt jó lesz.

Tárgyalták az Ökovíz Kft.-t érintő üzletrész visszavásárlását és fontos pont volt az iskolai étkeztetés kérdése is. Felmerült, hogy a Dózsa György Kollégium konyháját a város üzemelteti tovább. Az intézmény gazdasági hivatalánál kellett hogy személyi és pénzügyi átcsoportosításokat végezzenek annak érdekében, hogy szeptember elsejétől a Dózsa György Kollégiumban levő konyha rendesen tudjon üzemelni.

Az ülésen tárgyalták a KLIK Ceglédi Tankerületének és a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat elhelyezését is. Az átmenetileg a volt tiszti klub emeletén dolgozó központ munkatársait a Malom téri TISZK épületében kívánják elhelyezni – erre a javaslat felhatalmazta a polgármestert, hogy ez ügyben kezdje meg a tárgyalásokat és megkösse a megállapodást. A rendkívüli testületi ülésen bemutatkozott az új egészségügyi referens, Dr. Resliné Makai Viktória is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.