Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 15. 18:40, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Belmondo Cegléden

Belmondo Cegléden

A ceglédi Laskafesztiválon koncertezik a Belmondo zenekar

Jó hangulatú, energikus, táncos bulira várja az érdeklődőket a Belmondo június 23-án, szombaton 20 órától az V. Ceglédi Bor- és Laskafesztiválon. A Fonogram-díjra jelölt népszerű rockzenekar a Mikor című, új nagylemeze dalai mellett a legnagyobb slágereit is előadja.

Hosszú hónapok munkája után november végén jelent meg a Belmondo zenekar legújabb - sorban negyedik – stúdióalbuma. A Mikor című lemez CD-n és az iTunes-on is elérhető.



Tizenhárom dal szerepel az új lemezen. Négy szerzeményt már ismerhetett a közönség, hiszen a Mikor, a Végre itt a várva várt, a Nőj már fel és a Süt rám a nap hónapokkal a lemezmegjelenés előtt is ment a rádiókban, sőt az utóbbit az MR Szimfonikusokkal is átdolgoztuk. A rajongók egy meglepetést is találnak a Mikor albumon, mert újra felvettük az Egyedül című régi dalomat, amit még a Nyers együttessel készítettünkmondta Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar Artisjus-djas dalszerző-frontembere.

A Mikor című lemezen kétféle zenei irányvonalat követ a Belmondo. A dalok egy része lírai, lassú szám, ilyen például a Mikor és az Angyalkák. A többi dal pedig a Nyers hangzásvilágára emlékeztető, de a Belmondo zenekarra jellemző harapós, karcos rockzene, amire igazán nagyokat lehet bulizni. A Mikor című lemezt idén Fonogram-díjra jelölték „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában.

A Belmondo jelenleg angol nyelvű válogatáslemezt készít, amely ősszel jelenik meg. A legnagyobb slágerek szövegeinek műfordításában ismert zenészek is közreműködnek, például Csongor Bálint, a Subscribe egyik frontembere és Hódosi Enikő, a Neo zenekar énekesnője. A best of albumon meglepetésképpen a Mikor című nagy sláger olasz nyelvű változata, a Quando is helyet kap. A fordítás a FreshFabrik zenekar dobosa, Szabó András munkája.

Az elmúlt hetekben megújult a Belmondo honlapja és Facebook oldala is, ahol az érdeklődők klipeket, fotókat, híreket és naprakész információkat találhatnak.

További információ:
www.belmondo.hu

www.facebook.com/belmondoband


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció