Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Június 13. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Belgiumban a szakértők szerint a koronavírus kezd eltűnni

Belgiumban a szakértők szerint a koronavírus kezd eltűnni

A belga közegészségügyi hivatal pénteki bejelentése szerint a vírus kezd eltűnni az országban.

A hivatal szakértője, Yves Van Laethem virológus ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy a vírus fertőzőképességi mutatója, az úgynevezett reprodukciós ráta, egész héten 0,87 alatt volt az országban, így a járványügyi helyzet stabilizálódott.

"A járvány kezd kimerülni, ezt mutatja az intenzív ápolásra szorulók számának folyamatos csökkenése is" - fejtette ki. Az országban az elmúlt 24 órában, 108 új esetet jelentettek. A szakértő szerint ez stabil tendenciát jelez annak ellenére, hogy a számítások szerint az új esetek 1 százalékkal növekedettek az előző héthez képest. Hozzátette, hogy ez nem adhat okot az aggodalomra, de a vírus nyomon követése továbbra is szükséges.

Csütörtökről péntekre, 10 ember vesztette életét, a járvány okozta betegségben, és 32 újabb kórházi felvétel történt. A szakértők felhívták a lakosság figyelmét, hogy a "pozitív járványügyi mutatók ellenére, a vírus még mindig jelen van, tehát a higiéniai és távolságtartási szabályok, továbbra is megkerülhetetlenek". Belgiumban eddig 9649 áldozatot követelt a kór és közel 60 ezer fertőzést rögzítettek.

A szomszédos Hollandiában a közegészségügyi szolgálat pénteki adatai szerint kilencen haltak bele a Covid-19 betegségbe 24 óra leforgása alatt, és további 201-en fertőződtek meg koronavírussal. Az országban, két nap alatt, 10 ezer tesztet hajtottak végre.

Egy holland ügynökség felmérése szerint többen egyre nehezebbnek ítélik a higiéniai és távolságtartási szabályok betartását a hétköznapokban. A megkérdezettek 78 százaléka "általában" a szabályok betartására törekszik, azonban a további 22 százalék már csak "alkalmanként" tesz eleget az egészségügyi előírásoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Külföld

Két nőt is meggyilkoltak a nők elleni erőszak megszüntetésének napján Olaszországban

Két nőt is meggyilkoltak szerdán, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján Olaszországban, ahol az elmúlt időszakban emelkedett az öngyilkossággal kísért nőgyilkosságok aránya.

2020. November 25. 17:10, szerda | Külföld

Rekordot döntött a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 12:04, szerda | Külföld

A karácsony előtti napokban kezdődhet a korlátozások lazítása Németországban

December eleje helyett csak a karácsony előtti napokban, december 20-tól kezdődhet Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt korlátozások fokozatos visszavonása a szövetségi kormány

2020. November 25. 10:09, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 59,7 millió, a halálos áldozatoké 1,4 millió a világon

A világszerte nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 759 535-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 409 208-ra, a gyógyultaké 38 265 892-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.