Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 31. 07:42, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Belga Nagydíj - Verstappen a hatodik helyről rajtolva is nyert

Belga Nagydíj - Verstappen a hatodik helyről rajtolva is nyert

A rajtbüntetés miatt csak hatodikként startoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és kétszeres világbajnok versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, így tovább növelte az előnyét az összetettben.

A 25 éves holland pilótának ez az idei 10. és pályafutása 45. futamgyőzelme, egymás után nyolcadszor diadalmaskodott, Belgiumban sorozatban harmadszor nyert. A Red Bull istállónak így 13-ra nőtt a már eddig is rekordot jelentő győzelmi szériája, az osztrák istálló ráadásul ezúttal kettős sikert ünnepelhetett, mert a második helyen Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez zárt Spában.

A dobogó alsó fokára a pole pozícióból rajtoló Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője állhatott fel.

A rajt után Leclerc nem sokáig tudta megtartani a vezető pozíciót, az Eau Rouge kanyarkombinációt követő egyenesben ugyanis Pérez a szélárnyékot is felhasználva simán megelőzte a monacói riválist. A sebességváltó-cseréért kapott büntetés miatt hatodikként startoló Verstappen kihasználta az előtte lezajlott kisebb csetepatékat és feljött negyediknek, majd a hatodik körben már harmadik volt, miután lehagyta Lewis Hamiltont (Mercedes).

A kilencedik körben Verstappen Leclerc-t is megelőzte, így már második volt, majd a 13. és a 15. kör között sorrendben Hamilton, Pérez, Leclerc és Verstappen is a boxba hajtott kerékcserére. A holland vb-címvédő másodikként tért vissza a pályára, de nagyon közel volt csapattársához, akit rövidesen gond nélkül lehagyott.

A 19. körben elkezdett esni az eső, de nem került jelentős mennyiségű csapadék a pályára, mert az esőzés csak néhány percig tartott.

Tizenöt körrel a leintés előtt Verstappen előnye csaknem tíz másodperc volt Pérez előtt, de ez több mint 27 másodpercre nőtt, mert a mexikói ekkor tudta le a második kerékcseréjét. Korábban a negyedik Hamilton és a harmadik Leclerc is járt már a boxban, kettejük csatája a harmadik helyért zajlott, Hamilton nagyjából 2.5 másodpercre volt a Ferrari monacói versenyzőjétől, ez a különbség állandósulni látszott.

A verseny utolsó harmadában már nem történt jelentős változás az élmezőnyben, Verstappen fölényesen nyert, így már 125 pontos előnnyel áll Pérez előtt a vb-pontverseny élén.

A 42. születésnapját szombaton ünnepelt spanyol Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres vb-győztes versenyzője az ötödik helyen zárta a viadalt.

A vb az egy hónapos nyári szünet után augusztus végén folytatódik Hollandiában.

Fotó: MTI - Illusztráció

Címkék: forma 1, verstappen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.