Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 16. 12:12, szombat | Belföld
Forrás: mti

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A még november 10-én történt tragikus esetről pénteken számolt be a nyugat.hu hírportál olvasói levelekre hivatkozva.

Az MTI érdeklődésére Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken közölte: a rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, bővebb információkkal a folyamatban lévő ügyről nem kívántak mondani.

A sárvári gyógyfürdő vezetése a hírportálnak a cikk megjelenése után küldött közleményében azt írta: a társaság belső vizsgálatot folytatott a baleset körülményeinek tisztázására.

Megállapításuk szerint a kislány vasárnap délelőtt a 120 centiméteres vízben három percig volt a víz alatt, amikor a medenceőr felfedezte. Az azonnali orvosi segítség ellenére a gyermek másnap a kórházban meghalt.

A gyógyfürdő közleménye szerint belső vizsgálatuk üzemeltetési szabálytalanságot nem tárt fel, a személyzet megfelelő létszámú és képzettségű volt, szerintük gyorsan és szakszerűen végezték a feladatukat, mindezek ellenére következett be a baleset.

A nyugat.hu cikkében azt írta: egy szemtanú elmondása szerint a kislány egyedül - felnőtt felügyelete nélkül - volt a hullámmedencében. A mentők kiérkezéséig a helyszínen hárman próbálták újraéleszteni a gyermeket, köztük volt a fürdő egyik alkalmazottja is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.