Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2012. Április 30. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Bejött az új matricastratégia

Bejött az új matricastratégia

Bejött az új matricarendszer az Állami Autópálya Kezelőnek. Igaz, kevesebb vignettát adtak el, de mivel azok drágábbak lettek, így pozitív eredményt hozott az első három hónap.

Év elejétől már nem árusítanak négynapos matricákat, helyükbe a 10 napos, heti matrica lépett. Tavaly 45 milliárd forint volt a matricák utáni bevétel, idén már nagyobb bevételre számítanak.

Béni Gyöngyi, az Állami Autópálya kezelő Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta a Gazdasági Rádiónak, mindez azzal magyarázható, hogy év elején egy 7,5 százalékos áremelés volt, illetve, hogy a négy napos matrica megszüntetésével átrendeződtek az utazási szokások, abban az értelemben, hogy aki eddig a négy napos matricát használta az most áttért a heti matricára. Heti matricából tavaly az első három hónapban mintegy 212 ezer darab fogyott, ez már az idei első negyedévben másfél millióra nőtt. Béni Gyöngyi azt is elmondta, hogy a kamionforgalom igen erőteljes, ez a matrica eladásból is kiderült , hiszen a tavalyi hasonló időszakhoz képest a D3-D4-es kategóriában megvett matricák darabja 11 százalékkal nőtt.

Béni Gyöngyi szerint az elektronikus útdíj bevezetése kitűnő alternatíva lesz a matrica mellett, egyelőre a 3,5 tonna fölötti gépjárművekre lesz kötelező, de kitűnő alternatívát fog adni azoknak, akik rövid vagy hosszú távon használják az autópályát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 13:51, szerda | Belföld

A magyar dolgozók készek 2019-nél többet áldozni munkahelyük megtartásáért

A munkahelyük megtartása érdekében a magyar dolgozók 68 százaléka hajlandó a saját költségén is tovább képezni magát, 66 százalékuk vállalna fél órával több utazást is ezért,

2021. Január 27. 12:20, szerda | Belföld

Gázszámlának álcázott leveleket küldenek csalók

Csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia Zrt.) nevében, a gáz- vagy villanyszámlára hivatkozva, félrevezető e-maileket küldenek, és így próbálnak személyes adatokhoz jutni az internethasználóktól

2021. Január 27. 11:01, szerda | Belföld

Kibertámadás ért több kormányzati portált

Összehangolt kibertámadás-sorozat ért több magyar kormányzati portált az elmúlt napokban, fennakadást okozva egyes honlapok működésében - közölte a kormany.hu kedden.

2021. Január 27. 09:58, szerda | Belföld

Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste

Nevelt fia udvarán elásva kedden megtalálták egy novemberben eltűnt 75 éves bárnai férfi holttestét - tette közzé a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.