Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Január 30. 17:22, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Begördült az új Crafter

Begördült az új Crafter

Új mentőautó érkezett a ceglédi mentőállomásra.

28-án este nyolctól Cegléden szolgálatba állt az Országos Mentőszolgálat legújabb 37 Volkswagen Crafter mentőautóinak egyike. Az autó a Mercedes Sprinter esetkocsi helyébe lép, ebbe az autóba kerül át a régi egészségügyi felszerelése.

Az új autó műszaki megoldásában messze felülmúlja az elődjét. Láthatósága, fényjelzései sokkal erőteljesebbek, a betegtér és a vezetőtér is klimatizált. A hordágy nagyobb teherbírású (250 kg), többszörösen állítható, így a beteg állapotának megfelelő testhelyzet hozható rajta létre.



A vezetést tolatóradar és kamera segíti, sőt egy másik kamera a gépkocsi előtt történteket is rögzíti. A mentőautó bármely részére nagyfényerejű lámpák helyezhetőek, amik a balesetek jobb megvilágítását teszik lehetővé.



A betegtér kialakításában is követték a külföldi jó példákat, a felületek könnyebben tisztíthatók, fertőtleníthetők. Azt oxigén palackok, a vákuum-matrac kikerült a betegtérből és a karosszériában kialakított kívülről nyitható szekrényben kaptak helyet. A betegtérben minden igényt kielégítő világítás, hűthető és fűthető rekeszek is vannak, amik a gyógyszerek és infúziók megfelelő hőfokon tartására tudunk használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció