Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2022. Január 03. 14:48, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Bazsi és a bahraini Gokart VB

Bazsi és a bahraini Gokart VB

Juráncsik Balázs a 18-ik szülinapját az Arab Emirátusokhoz tartozó Bahrain-ben a legjobb magyarként ünnepelhette.

Kategóriája 12-ik helyezettje lett, a 72 profi gokart versenyzőt felvonultató mezőnyből.

Bazsit kérdem a nem mindennapi versenyről, ami december 11-18 között zajlott, az 1400 méter hosszú aszfaltcsíkon.

Megosztanád a portálolvasókkal a történteket?

- A gépsorsolás folyamata úgy történt, hogy meg volt adva mikorra kellett a gokart pálya bejáratához menni, sorba álltak a versenyzők kategóriánként és mindenki húzott egy sorszámot, ami alapján az adott sorszámú gokartot kellett használnia a verseny alatt.

A fentiek után lehetőség nyílt, hogy a pálya nyomvonalával "éles" körülmény között ismerkedjél, a többi sporttársaddal együtt. Milyen volt egy bér gokarttal csapatni? Mire volt elég az a pár kör?

- Nem volt rossz a bér gokarttal menni, mert fel tudtam térképezni a pálya nyomvonalát, és a határait. Ez a pár kör arra volt elég, hogy megismerjem a féktávokat, valamint hol, mennyire lehet limiten menni az adott kanyarokban.

Másnap és harmadnap szabadedzések voltak. Milyen vázzal mentél, és most ki szerelt neked? Miként értékeled ezeket a napokat?

- Az eredeti 2021-es Sodi kart vázzal mentem a világbajnokság alatt, ami nekem nagyon tetszett. Horváth Józsi szerelt a versenyen, akivel az egész évben az Országos bajnokság alatt együtt dolgoztam. Én pozitívan értékelem ezeket a napokat, mert sikerült sokat fejlődni, tanulni az adott szituációkat a pályán, hogy miként helyezkedjek majd a versenyeken.

Az időmérő milyen eredményt hozott számodra?

- Az időmérő nagyon jól sikerült számomra, ahhoz képest, hogy nem voltam tökéletes helyen. De én, meg voltam elégedve a helyezéssel, amit elértem az időmérőn.

Másnap következett a Pre Final. Sikerült-e jó időt menned a gokarttal?

- A Pre Final jól indult, de az első három kör alatt nagyon nagy volt a vonatozás, ezek után a harmadik kör végén, egy incidens áldozata lettem, ennek következtében vissza estem a mezőny végére, ahonnan csak a 18. helyre tudtam felzárkózni.

Szombaton egy bemelegítő edzés és a döntő várt rád, és a szerelődre. Miként abszolváltad azt? Volt-e kalandod?

- Volt kalandom bőven mivel a 21. helyről vártam a döntőt, ami élmény dúsan telt, mert rengeteg csatában vettem részt a 21 kör alatt. A sok fáradtság ellenére sikerült a 16. helyen célba érnem. De ezek után előrébb léptem, mivel volt pár versenytársam, akiket megbüntettek, így végül a 12. helyen végeztem, amivel én lettem a legjobb magyar versenyző, a 2021-es világbajnokságon.

Ha újra rajtolhatnál, mi az amit másként tennél?

- Semmit. Mindent ugyanúgy csinálnék, mint ahogy csináltam, mert én minden percét élveztem az egész világbajnokságnak.

Életed második nemzetközi versenyén, és első világbajnokságán vagy túl, ahol eredmény tekintetében a legjobb magyar lettél. Korábban Le Mans-ban méretteted meg magad. Miként sikerült a bahraini Grand Finalra kijutni?

- A világbajnokságra az itthoni országos bajnokságon keresztül sikerült kijutnom, mert azzal, hogy megnyertem a bajnokságot, megkaptam a belépőt a Grand Finalra.

Megosztanád a portál olvasókal a 2022-es versenyzői tervedet?

- 2022-ben szeretném megvédeni az országos címemet, ezen kívül a CEE és az Euro Trophy bajnokságban is helytállni.

Kiknek és mit köszönsz meg a 2021-es versenyzéseddel kapcsolatban?

- Az édesapámnak, hogy ez idáig támogatott abban, amit csinálok. Az ismerőseimnek, hogy biztattak és mellettem álltak. A szerelőmnek, akivel egész évben remekül együtt tudtam dolgozni. A csapatomnak, akivel sikert-sikerre halmoztunk az év során.

Fotó: Hajóka Sportfotó
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, gokart

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.