Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 14. 15:49, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Baseball ütövel próbálta megoldani a családi problémát

Baseball ütövel próbálta megoldani a családi problémát

Az elmúlt héten tovább emelkedett a bűncselekmények száma a korábbi magas számhoz képest is.

Az elkövetéseken belül a lopások és az alkalmi lopások száma csökkenést mutatott, ez eltér a megszokottól. Továbbra is jelentős az egyéb kategóriákba tartozó bűncselekmények száma, mint rongálás, tartás elmulasztás, okiratokkal kapcsolatos visszaélések stb.

A múlt héten kiemelt bűncselekmény miatt 3 nyomozást kellett elrendelni, 2 esetben rablás bűntett, 1 esetben súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt.

- Az első rablás Tápiószőlősön történt, amikor egy egyébként ittas sértettet az éjszakai órákban amikor hazafelé tartott a Gagarin utcában leütötték, és mire feleszmélt 50.000.-Ft készpénze hiányzott, a körülmények tisztázása folyamatban van.

- A másik rablás Csemőben a Balla dűlőben történt, amikor egy női elkövető ment be a 80 éves idős nénihez, őt a falhoz szorította, majd a zsebeiből 93.000.-Ft készpénzt vett el, ill. vitt el. Ezt a személyt a néni már ismerte, volt már vele konfliktusa, de békülési szándéka miatt ismét beengedte a házába, ekkor történt meg a rablás. Intsük óva idős hozzátartozóinkat, és kérjünk tőlük bizalmatlanságot, amivel sok bajt megelőzhetnének. Az elkövető beazonosítása megtörtént, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

- A testi sértés kísérlete Cegléden az Öregszőlőben történt, amikor egy családi konfliktusból eredt a bántalmazás, mely során az elkövető férfi baseball ütővel ütött meg egy másik férfit. Itt egy szétbomlott családban szereplő nevelőapa és az édesapa között keletkezett a konfliktus gyermeknevelés kérdésében.

Felhívom a figyelmet rendőrségi tapasztalatok alapján, hogy ünnepek előtt mindig megszaporodnak az alkalmi lopások, autó feltörések. Higgyék el, hogy van olyan réteg, aki készül erre, ilyenkor várja a prédát, és amint nyílik a lehetőség, el vele.

Vigyázzanak a táskákra, pénztárcákra, semmiképpen ne hagyják őrizetlenül a bevásárlókocsikon. Ha lehet, inkább kabát belső zsebében helyezzék el. Az autókban se hagyjanak látható helyen értékeket, esetleg megvásárolt ajándékokat, mert fényes nappal, forgalmas utcán is előfordulhat, hogy az autót egy pillanat alatt feltöri az éppen azért arra járó elkövető, és rövid idő alatt nagy kár keletkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció