Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 30. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bankbetétek és részvénypiacok felé terel a kamatvágás

Bankbetétek és részvénypiacok felé terel a kamatvágás

„A Monetáris Tanács várhatóan újabb 10 bázispontos csökkentésről dönt ma, így elérjük a korábban megjelölt 2,5 százalékos kamatcélt. Az alacsony jelenlegi hozamszint és előremutató hozamkilátások miatt az óvatosabb befektetők a bankbetétek, míg a kockázatvállalóbbak a részvénypiacok irányába mozdulhatnak” – nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„A Monetáris Tanács mai kamatmeghatározó ülésén a piaci várakozásokkal összhangban az irányadó alapkamat újabb 10 bázispontos csökkentését várjuk. Ezzel elérjük a jegybanki vezetők által korábban megjelölt 2,5 százalékos kamatcélt. Ezt követően, ha történik is további kamatcsökkentés, annak hatása befektetői szempontból már nem lesz olyan horderejű, mint a múlt csütörtöki, a kötvényvásárlások módosítására vonatkozó jegybanki intézkedéseké” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„A múlt heti bejelentést követően jól láthatóan csökkentek a kötvénypiaci hozamok, ami a tulajdonosok számára kedvező, miközben a kötvényalapoknál is egy egyszeri felértékelődés történt. A továbbiakban azonban arra számítunk, hogy mivel a hazai kötvénypiac alacsony hozamszintje már a betéti kamatok szintjét közelíti, és az előremutató hozamkilátások is alacsonyak, ezért az óvatosabb befektetők újra a bankbetétek felé közelíthetnek. A bátrabb befektetők pedig a kockázatosabb részvénypiacok felé vehetik az irányt a magasabb hozamok érdekében” – tájékoztatott Horváth István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár