Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 28. 19:53, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Bajnai Gordon: március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014

Bajnai Gordon: március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014

Március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014 választói mozgalom - közölte Bajnai Gordon, a szervezet társalapítója csütörtökön Pécsen.

A volt miniszterelnök a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület által szervezett lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: a március 15-ei ünnepségükre már olyan pártként szeretnék hívni támogatóikat, szimpatizánsaikat, amely reményt kínál arra, hogy sikerül megszabadulni az "Orbán-Simicska uralomtól", garanciát ad arra, hogy nem térnek vissza a 2010 előtti korszak hibáihoz, bűneihez, valamint nyugalom lesz és jó kormányzás.
"Van remény, ha van összefogás. Magyarországon 2014 után korszakváltásra lesz szükség, olyanra, amellyel az ország ismét normálissá válik, a szakszerűség és a politikum egyensúlyban van. Ezt szeretnénk elérni, ahhoz azonban el kell menni az ország minden szegletébe, szembesülni a problémákkal" - fogalmazott.
Bajnai Gordon azt hangoztatta, minden ellenzéki szereplőnek felelőssége van abban, hogy "sikeresen szabaduljunk meg az Orbán-Simicska rezsimtől", és visszatérjen a jó kormányzás, valamint fontos, hogy minden szereplő realitásokra alapozott stratégiával álljon elő.
"Az MSZP-n belül szakértelemből, szavazatból és hitelességből is van sok, de egyikből sincs elég, hogy egyedül nyerjen a jövő évi választásokon" - jegyezte meg.
A volt kormányfő szerint arra kell törekedni, hogy okosan, bölcsen, óvatosan, ugyanakkor a remény koalícióját építve, szélesítve eljussanak oda, hogy 2014-ben megszabadíthassák az országot a rossz kormányzástól. Jelezte, bízik abban, hogy a szocialista párt vezetésében is az a nézet erősödik meg, amely a szövetségkötés és a közös, jó kormányzás irányába halad.
Bajnai Gordon úgy vélte: a magyar társadalom mérsékelt jobb- és baloldalának, széles közepének megegyezést kell találni a haza, a haladás, a szolidaritás és Európa kérdésében, és a szélre kell szorítaniuk azt, aki ebben megosztásra törekszik.
Reményét fejezte ki, hogy "a remény koalíciója" nemcsak a kormányváltáshoz, hanem egy korszakváltáshoz is elegendő szavazatot kap, utóbbi legfontosabb feladatának a bizalom helyreállítását, a nyugalom megteremtését nevezte.
Bajnai Gordon arra a kérdésre, mit szólna, ha Matolcsy György lenne a Magyar Nemzeti Bank elnöke, azt válaszolta: "nem a személy számít, hanem az, hogy az intézmény küldetéséhez legyen hű az, akit annak élére kineveznek".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során