Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Október 18. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: InfoVáros | H. Kovács Gabriella

Bach-virágterápia a mindennapokban!

Bach-virágterápia a mindennapokban!

A természet energiája egy cseppben. “Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül lelki béke és belső boldogság nélkül.” (Dr. Edward Bach)

Sok ember érzi úgy manapság, hogy nincs harmóniában Önmagával, vagy környezetével. Számos lelki tünetben is megmutatkozik kiegyensúlyozatlanságunk. Zavaró tényezők lehetnek a kavargó negatív gondolatok, a kialvatlanság, megfelelési kényszer, szorongás… stb.

Cikk-sorozatunkban bemutatjuk, hogy a Bach-virágterápiában milyen lehetőségek rejlenek az egész család számára.

A Bach-virágterápiaaz 1930-as években felfedezett olyan hatékony és orvosilag elismert módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák általközvetlenül képesek hatni a lelkiállapotra, ezáltal lehetőséget teremtenek egyes fizikai betegségeket hatékony kezelésében is.

Dr Edward Bach, az immunológus, bakterológus orvos, hamar eljutott a természetes gyógymódokkal való gyógyításig, mert pályafutása során egyre elégedetlenebb lett a nyugati orvoslás határaival, és meggyőződése volt, hogy azeredményes gyógyításnak a betegség lelki okaiból kell kiindulnia. Emellett hamar tudatosult benne, hogy a kezelés megválasztásakor figyelembe kell venni apáciensszemélyiségét, jelenlegi élethelyzetét és kedélyállapotát is. Munkája, és az esszenciák kifejlesztése során elsődleges célja az volt, hogy az embert közelebb vigye isteni mivoltához, mert kutatásaiban bizonyosságot nyert, hogy a szellembe rejlik a valódi gyógyító erő.

Dr Bach által készített 38 +1 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapot típushoz társítható, mely biztonságosan használható mind felnőttek,mind gyermekek,ésállatokkezelésében is.
Hatásmechanizmusát tekintve ahomeopátiával rokon, azonban a testi tünetek helyett főleg az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A kezelés nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek “diszharmonikus” vagy negatív állapotaira.

Néhány példa felnőtteknél, csecsemőknél, gyerekeknél

Érzelmi problémákra:
Félelmek, , ragaszkodás szorongások, önbizalomhiány, önelfogadási problémák, kapcsolati válságok, féltékenység, ,hisztéria, nyűgösség dackorszak stb.
Pszichés problémákra:
Döntésképtelenség, , melankólia, figyelemzavar apátia, folyamatos agyalás, traumák feldolgozásának hiánya, hiperaktivitás stb.
Testi problémákra:
Aknék/pattanások, gyulladások, candida, kimerültség stb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.