Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 01. 17:31, csütörtök | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Az új fiúk

Az új fiúk

A Ceglédi KK SE új igazolásai

A kézilabdások háza táján javában tart a felkészülés. Alig egy hónap múlva kezdetét veszi az NB I-es kézilabda szezon, melyre Cegléd új csapatösszeállítással készül. A megfiatalított csapatban 5 új játékos kapott helyet, akiket most egy kicsit jobban is megismerhetnek a ceglédi szurkolók. A fiúkat első két edzőmérkőzésük után kaptuk el.

Mirko Vujovic (balról), 29 éves montenegrói irányító és a 23 éves, szintén montenegrói balkezes átlövő, Ivan Perisics (jobbról) a montenegrói bajnokság külön-külön csapatánál játszottak. Mindketten a ceglédi csapat meghívására érkeztek. Mirkó Vujovic 18-20 éves kézilabdás múlttal a háta mögött nagy tapasztalattal rendelkezik. A 29 éves irányító több magyarországi csapatnál is megfordult már, korábban többek között a Pécs, a Mezőkövesd és a Szigetvár csapatánál is játszott. Eddigi tapasztalataik alapján, mind a környezet, a város, a körülménynek is nagyon tetszenek nekik, az emberek pedig nagyon barátságosak. Mirko elég szépen és folyékonyan beszél magyarul. Tanulni ugyan kimondottan nem tanulta, ahogy fogalmazott, „ez úgy rá ragadt”. Iván még csak most ismerkedik a magyar nyelvvel, de ebből nem származik hátránya. Mirko is, és a csapattársak is sokat segítnek neki.

Az edzőmérkőzésről: a fáradtság rányomta bélyegét a mérkőzésre. Erősíteni kell, mind a támadó, mind pedig a védőjátékon, de folyamatosan fejlődünk majd, hogy minél jobban összerázódjunk mint csapat és még nagyobb összhangban játszunk a mérkőzéseken. A csapat szurkolótáborával most találkoztak először, de nagyon pozitívak az első benyomások. Mirko szerint nagyon sok pluszt ad az a biztatást, amit a játék során a szurkolóktól kapnak és ezt jó játékkal igyekeznek is nekik meghálálni.
Mirkó azt üzente még a ceglédieknek, hogy minél többen látogassanak ki a mérkőzésekre. Ígéri, szívvel-lélekkel játszanak majd és mindent megtesznek a győzelem érdekében.

Endrei Dezső, a 20 éves jobb szélső Tata csapatától igazolt át Ceglédre. A csapatot – egy-két játékos kivételével – előzőleg nem ismerte ugyan, de egy erős, küzdős csapatot lát benne és örül, hogy most ő is a tagja lehet. Dezső most egyértelműen a kézilabdát helyezi előtérbe és a jövőben is ezzel szeretne majd foglalkozni, de a sport mellett tanul is. Jelenleg a Testnevelési Főiskola testnevelő edző szakán tanul, egyelőre passzív féléven van. Az edzőmérkőzésről: még össze kell szoknunk, kevés labdás edzésünk volt eddig, főként az erőnléti edzések vannak még előtérben. Elsősorban a helyzetkihasználásokban lát még hiányosságot, de bízik benne, hogy ha kicsit jobban összeszoknak majd, ezen is fognak tudni javítani. Dezső kiemelte, hogy az erőnléti felkészülés jóval sokszínűbb, mint korábbi csapatánál. Erősebb és több eszközt is használnak, de reméli, hogy mindezek majd a javukat szolgálják a bajnokság során. A bajnokságot illetően Dezső is optimista és reméli, hogy egy 8. hely körül sikerül majd végezniük.

Bősz Dániel, 23 éves kapus, Solymáron kezdett el kézilabdázni, majd felkerült az ország egyik legjobb utánpótlás csapatába a PLER-be. Felnőtt pályafutását a Pécs csapatánál kezdte, ahonnan két év után igazolt át a Ceglédhez. Átigazolását előrelépésnek érzi. Cegléd csapatát ellenfélként ismerte meg. Ahogy mondta: kapus vagyok, nekem „videóznom” kell, mindenkit egyesével ki kell, hogy elemezzek, úgyhogy a mérkőzések során eléggé feltérképeztem a csapatot. Bartucz Lacival pedig már játszott korábban egy csapatban. Most egyelőre a kézilabda kap központi szerepet életében, de tervei között a továbbtanulás is szerepel.
Az edzőmérkőzésről: Még vannak elvárásaim magam felé. A második meccs már jobban sikerült. Van még mit finomítani, a szélről való lövéseknél főleg, de lesz ez még jobb is szeptembertől - mint mondta. Össze kell még hangolódnunk, de nagyon jó a társaság, gyorsan összecsiszolódunk, nem lesz gond. Dániel pozitívumként emelte még ki a csapat szurkolótáborát. Iszonyat erős a szurkolótáborunk, ami hatalmas szellemi fölényt jelent a haza mérkőzések során és ilyen közönség mellett lehet is nyerni. A bajnoksággal kapcsolatban ő is bizakodó és úgy véli, akár még meglepetést is tudnak majd okozni.

Lászlai Szabolcs, 20 éves bal szélső játékos Orosházáról érkezett. Junior korában még irányító poszton is játszott, de végül a bal szélen kötött ki. Nagyon jól érzi magát Cegléden és a csapatban egyaránt. Úgy véli, a felkészülés végére nagyon erős csapat tudnak lenni, akik tartogatnak majd meglepetéseket. Szabolcs azért dolgozik, hogy a csapat egyik meghatározó játékosa lehessen. Jövőbeni tervei között szerepel, hogy egyszer bekerüljön a felnőtt válogatottba. Ehhez még sokat kell ugyan fejlődnie, dolgoznia, de úgy érzi, Cegléden sok tapasztalatot gyűjthet. A csapat szurkolótáborát Szabolcs is megemlítette. Ahogy elmondta, örül neki, hogy egy ilyen erős közösség áll a csapat mellett. Az edzőmérkőzésről: Az első mérkőzésen egy góllal kikaptunk ugyan, de a második meccset már kettővel nyertük. Nagyon tetszik a csapat játéka, lendületes, küzdős csapat leszünk. Még csak néhány labdás edzésük volt, de úgy érzi, hamar összecsiszolódnak a bal átlövőkkel. A csapat nagyon lelkes és elszánt, ami nagy hajtóerőt jelent majd az idei igen erős bajnoksághoz.

Több játékosnak is felvetettem azt az ötletet, amit a csapat sajtótájékoztatóján a szurkolótábor egyik képviselője javasolt, vagyis hogy a csapatnak még szüksége lenne egy bal átlövőre. A kérdésre többség igennel szavazott. A döntés azonban természetesen a csapat vezetőségén múlik.

A fiúkat a pénteki Gyöngyös elleni edzőmérkőzés után egy Törökszentmiklósi edzőtábor várja, ahol tovább finomíthatják technikájukat.

Következő edzőmérkőzésüket Gyöngyös csapata ellen vívják augusztus 02-án, pénteken, 17:30-tól.

Hajrá Cegléd!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem