Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 03. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Az orvosok nem engednek az ügyeletből

Noha a rezidensszövetség múlt héten átmenetileg felfüggesztette felmondóleveles akcióját, érvényben maradt a Magyar Orvosok Szövetségének megmozdulása.

Azoknak a nyilatkozatoknak a gyűjtése, melyek szerint az orvosok nem vállalnak önként túlmunkát – írja a Magyar Hírlap.

A szövetség korábban azért indította akcióját, mert a jogszabály értelmében az ügyeleti idő egy része beszámítható a heti munkaidőbe. A létszámhiány miatt azonban a kórházak változatlanul kénytelenek önként vállalt túlmunkát kérni az orvosoktól, mert másként nem tudják biztosítani az ügyeletet sem – és erre mondanak nemet a csatlakozók.

Bélteczki János, a MOSZ elnöke megerősítette, már több mint kétezren – elsősorban kórházi, de háziorvosok is – csatlakoztak, s míg egyes területeken csak szórványosan, addig másutt teljes osztályok, munkacsoportok döntöttek így. A nyilatkozatokat a szervezet még nem szortírozta ellátási területek és szakmák vagy intézmények alapján, de Bélteczki tudomása szerint a kép igen heterogén. Közölte, szándékosan nem készítettek összesítést, mert „számháború” helyett tárgyalni szeretnének a kormányzattal. A konzultációra csütörtökön kerül sor, és azon részt vesznek majd a rezidensek is. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár múlt héten a szakorvosjelöltek által megfontolandónak nevezett bérfejlesztési ajánlatot tett. A részleteket azonban egyelőre homály fedi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: orvosok, rezidens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.