Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2013. Július 30. 08:23, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az MSZP közbeszerzési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi

Az MSZP közbeszerzési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását követeli a közbeszerzések odaítélésének és a megítélt közpénzek felhasználása szabályszerűségének kivizsgálása érdekében - közölte a párt kedden az MTI-vel.

A Józsa István frakcióvezető-helyettes által jegyzett közlemény szerint meg kell vizsgálni, hogy az új szabályok hogyan működnek a gyakorlatban, érvényesülnek-e a garanciák, biztonságban érezhetik-e magukat a közbeszerzések nyerteseinek alávállalkozói és beszállítói.
Az MSZP azokra a kérdésekre is választ vár, hogy érvényesül-e a pályázók esélyegyenlősége, vannak-e kirívóan sok pályázatot elnyerő cégek, hogyan történik a nyertesek kiválasztása, biztosított-e a közpénzek szabályszerű és átlátható felhasználása.
Azért követelik a parlamenti vizsgálóbizottság haladéktalan felállítását, hogy kiderüljön, mire mennek el a közpénzek, és végső soron kinek a javát szolgálják - írták.

Címkék: mszp, parlament, politika

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.

2020. Október 27. 07:00, kedd | Belföld

Négy városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Négy vidéki városban emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn.