Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2013. Július 23. 08:07, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az MSZP emelné az alapbéreket és eltörölné a kényszernyugdíjazást az egészségügyben

Az MSZP emelné az alapbéreket és eltörölné a kényszernyugdíjazást az egészségügyben

Az MSZP szerint a jelenlegi kormány csak leépít, rombol és elbocsát az egészségügyben, eddig több mint 300 milliárdot vont ki az ágazatból.

Az ellenzéki párt azt ígéri, kormányra kerülése esetén emelné az egészségügyi dolgozók alapbérét és ügyeleti díjait, életpályamodellel és a kényszernyugdíjazás eltörlésével mérsékelné a kivándorlás mértékét.
Kormos Kata, az MSZP szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: "minden sikerpropaganda ellenére Magyarország pontosan látja, miként tette tönkre a Fidesz-kormány az egészségügyet".
Hozzátette, a várólisták hosszúak, a rendelőkben a diagnosztikai vizsgálatoknál "kígyózó sorok vannak", az egészségügyi dolgozók folyamatosan hagyják el az országot, "a megszorítások miatt csődközelbe került kórházak" nem tudják kifizetni a beszállítóikat.
A szóvivő kiemelte: az MSZP-nek "megvan a gyógymódja" az egészségügy életképessé tételére. 2014 után igazságosabb és biztonságosabb egészségügyi ellátórendszert építenek - közölte Kormos Kata.

Címkék: belföld, mszp, politika

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 27. 16:11, kedd | Belföld

Láncfűrésszel vágta meg a karját

A mentők kiérkezéséig a XVIII. kerületi rendőrök látták el a súlyosan sérült férfit.

2020. Október 27. 12:07, kedd | Belföld

Egy hónapra leáll a termelés télen a kecskeméti Mercedes-gyárban

A szokásos téli termelési szünetet várhatóan december 18 és 2021. január 17-e között tartja a kecskeméti Mercedes-gyár és előre tervezetten októberben is szünetel néhány napra a gyártás

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.