Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Április 04. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az iskolai személyzet felfegyverzését javasolja az amerikai fegyverlobbi

Az iskolai személyzet felfegyverzését javasolja az amerikai fegyverlobbi

A tavalyi newtoni iskolai vérengzés után óriási nyomás volt az amerikai politikusokon, hogy tegyenek végre valamit az erőszak visszaszorítására. Azonban néhány elnöki javaslaton kívül egyelőre semmi sem történt, sőt, az amerikai fegyver lobbi egy eléggé bizarr ötlettel állt elő.

Azt javasolták, hogy lefegyverzés helyett legyen felfegyverzés. Lefordítva az iskolák felnőtt személyzetének felfegyverzését és lőgyakorlatokon való kiképzését javasolták. Egy volt republikánus képviselő állt az ügy mellé, aki szerint ez megakadályozhatja a newtown-i tömeggyilkossághoz hasonló eseteket, és lerövidíti a támadásokra való reagálás idejét.

Joe Biden alelnök ugyanakkor a múlt héten azt mondta, hogy ez az elképzelés nem tartozik a prioritások közé. Szerinte az amerikai tanárok felfegyverzése és az iskolák 'fegyveres táborokká' alakítása 'az utolsó' azon intézkedések közül, amelyek meghozását a kormány mérlegeli. Azt viszont nem ellenezte az alelnök, hogy az iskolák fegyveres őröket alkalmazzanak. Nehéz kiigazodni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).