Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 12. 06:33, szerda | Helyi

Az Infineon és Cegléd együtt a fejlődés útján

Az Infineon és Cegléd együtt a fejlődés útján

Cegléd város életének az egyik meghatározó szereplője a német gyökerekkel rendelkező félvezető gyártással foglalkozó Infineon.

A város és a vállalat együtt nőtt, fejlődött, egymás életére közvetve és közvetlenül is hatást gyakoroltak.

Az elmúlt 20 évben az anyavállalat kb. 37 milliárd Ft beruházást hajtott végre Cegléden. A ma már több, mint 1200 főt foglalkoztató, folyamatosan növekvő vállalat Cegléd és vonzáskörzetének munkaerőpiacán meghatározó szereplő. A térség gazdasági életének aktív mozgatója, hiszen 76 környékbeli vállalkozás tartozik a beszállítói közé.

2018. nyarán a vállalat újabb mérföldkőhöz érkezett, megnyitotta új Központi Épületét, amellyel új 500 munkahely megteremtésének a lehetősége is megnyílt. Ez a fejlődés nem csak a vállalat részére teremt újabb lehetőségeket, hanem Cegléd városának és lakosainak is. A fejlesztések kapcsán látogatott el Földi László Cegléd város országgyűlési képviselője az Infineon Technologies Cegléd Kft-hez szeptember 10-én, ahol a vállalat ügyvezetője Bodor József adott tájékoztatást az új beruházásokról, jövőbeli lehetőségekről és mutatta be a világon széleskörben felhasználásra kerülő félvezetők gyártási folyamatát.

Az Infineon és Cegléd város élete az elmúlt évben még szorosabbra fűződött, a helyi rendezvények aktív támogatásával. Az őszi időszakban számos rendezvény programját színesíti a térség legnagyobb munkáltatója. Milyen rendezvényeken talákozhatunk? Az évek óta nagy sikerrel megrendezésre kerülő Tudományok Éjszakáján – ahol a fizikai kisérleteken keresztül még többet megtudhatunk a félvezetőgyártás rejtelmeiről, valamint a közelgő Kossuth Napokon, ahol az Infineon ismét megjelenik Kávé.Neked kisautójával – ahol a dolgozók és családtagjaik ingyen kaphatnak kávékülönlegességeket.

A vállalatnak fontos Cegléd, hiszen dolgozóinak közel 70%-a helyi lakos. Mint a térség megbízható munkaadója* a jövőbeni fejlesztéseknél is aktívan számít a ceglédi munkavállalókra.

* „Megbízható munkaadó” díjat- melyet az Infineon Technologies Cegléd Kft. 2017-ben vehetett át – a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alapította.

Címkék: infineon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció