Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2020. Január 22. 17:34, szerda | PR

Az extrák tengerében: mire van valóban szükségünk egy autóban?

Az extrák tengerében: mire van valóban szükségünk egy autóban?

Amikor új autó vásárlására adjuk fejünket, akkor millió és egy új információval találkozunk, számos többé-kevésbé új témába vagyunk kénytelenek beleásni magunkat.

Megannyi márka, modell, típus és évjárat, üzemanyagfajta és kialakítás közül választhatunk, azonban hogy ne legyen egyszerű a dolgunk, még a különböző plusz felszereltségek tengerében is könnyedén elveszhetünk – és nem csak az új autóknál van ez így.
Ha a használt autók piacán nézelődünk is szembetűnő, hogy egyre több és több extrát tüntetnek fel az eladók. De melyek azok, melyekre valóban szükség van, és melyek a feleslegesek?

Mire van szükségünk és mire nincs?

Természetesen az, hogy milyen plusz felszereltségre van szükségünk, attól függ, hogy hol, milyen körülmények közt használnánk leginkább az autót. Teljesen más alapfelszereltség bizonyul praktikusnak egy városi használat során, mint egy vidéki dimbes-dombos, vagy például egy többnyire autópályán használt járműnél. Nézzünk most a legtipikusabb extrák közül néhányat.

A nagyvárosi használat

Ha autónkat többnyire nagyvárosban használnánk, akkor abszolút hasznos lehet a parkolássegítő, hiszen egy belvárosi ügyintézésnél, szűk helyeken parkolásnál hathatós segítséget nyújthat, míg ugyanez nem mondható el egy vidéken használt autó esetében.Autópályás hosszútávfutó

Hasznos találmány a tempomat, csak nem mindenkinek. Míg egy belvárosban használt autónál lényegében teljesen felesleges extra, addig egy autóúton, autópályán, hosszú távokra használt járműnél már-már alapfelszereltségnek számít – de mindenképp kényelmesebbé teszi a vezetés élményét.
Ha sokat vezetünk, és főleg autópályán, akkor a másik két plusz felszereltség, ami jól jöhet: a sávtartó automatika és a ráfutás érzékelő. Bár ezek már jellemzően inkább az újabb autókban találhatóak meg, biztonsági szempontból mindenképp érdemes megfontolni beszerelésüket.

Az univerzális extrák

Aztán vannak persze extrák, melyek minden autóban jól jönnek. Ilyen például a klíma, az elektromos ablak, az ülés fűtés, és a férfiak nagy kedvence: az ülés hűtés. Biztonsági szempontokat is fontos szem előtt tartanunk: légzsákok minél több irányból, menetstabilizáló, holttérfigyelő – mind-mind hasznos extrának bizonyulhat.
Használt autó vásárlása autó aukciós portálról
Ha használt autót veszünk autó árverésen, érdemes tüzetesen átvizsgálni a kiegészítők listáját. Külföldi használt autóknál olyan extrákkal is találkozhatunk, melyek itthon az adott autó típusához esetleg nem elérhetőek, vagy legalábbis nem túl jellemzőek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:13, szerda | PR

Hogy vágjon bele a téli sportokba? 3 tipp a kezdetekhez

A téli outdoor sportokkal való ismerkedést a legtöbben gyerekkorukban kezdik, és ezek a hobbik sok családban generációról generációra öröklődnek.

2020. Február 05. 18:10, szerda | PR

Milliókat hozhat a hitelkiváltás

Történelmi mélyponton vannak a hitelkamatok, és ha bizonyos típusú régebbi kölcsönt fizetünk éppen vissza, nagyon megéri átváltani egy újabb hitelre.