Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 20. 09:34, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az epilepszia új gyógymódjával gyorsabban felépülnek a betegeg

Az epilepszia új gyógymódjával gyorsabban felépülnek a betegeg

Amikor Sharon Defeo fiatal lány volt, néhány epilepsziás rohamon átesett, de más tünetet nem tapasztalt, egészséges és boldog volt. Férjhez ment, családot alapított, de 24 évvel később a rohamai visszatértek - számol be az esetről a Fox News.

A rohamok átlagosan negyven másodpercig tartottak, s ez már olyan gyakran történt meg vele, hogy Sharon 50 éves korára abbahagyta a vezetést is. Az orvosok meziális temporális epilepsziával diagnosztizálták.

A neurológusok műtétet javasoltak neki, amelynek során az orvosok egy új, minimálisan invazív eljárást alkalmaztak. Ennek során felhasználják az MRI által vezérelt lézeres technológiájú képalkotó vizsgálatot használnak az agy azon sérült területének felkutatásához, amely a rohamokat okozza.

Az eljárás során kis rést vágnak csupán a koponyában és egy vékony drótot alkalmaznak a terület eltávolítására. Orvosok szerint az ilyen műtéten átesett páciensek sokkal gyorsabban felépülnek, mint azok, akiket nyitott műtéttel operálnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.